Ι. Μώρου: «Οι λόγοι που δεν θα είμαι υποψήφια στα ψηφοδέλτια Α’ και Β΄βαθμού αυτοδιοίκησης με το ΚΙΝ.ΑΛ.».

Κοινωνία Ι. Μώρου: «Οι λόγοι που δεν θα είμαι υποψήφια στα ψηφοδέλτια Α’ και Β΄βαθμού αυτοδιοίκησης με το ΚΙΝ.ΑΛ.».

Τους λόγους για τους οποίους θα απέχει από τα ψηφοδέλτια της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού με το ΚΙΝ.ΑΛ εξηγεί με ανακοίνωσή της η Ισμήνη Μώρου.

Μάλιστα αφήνει αιχμές «για τις διαδικασίες και τα κριτήρια που τηρούνται ή δεν τηρούνται», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: «Είναι εξαιρετικά τιμητικό να σε προτείνουν για την θέση του επικεφαλής ενός περιφερειακού ψηφοδελτίου άνθρωποι και σύντροφοι , συνοδοιπόροι με κοινές πολιτικές προοδευτικές απόψεις όσο και πολλές φορές διαφορετικές, με κοινό όμως στόχο την ενότητα και τη σύνθεση του κεντροαριστερού χώρου και του Κινήματος Αλλαγής!
Το Σεπτέμβριο του 2015, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις ιστορικές διαφορές, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μαζί με τις Κινήσεις Πολιτών αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Να ενώσουμε, όπως τότε λέγαμε, τις δύο “ψυχές” της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Ήταν το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Στη συνέχεια, συμπορεύτηκαν μαζί μας κι άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Η συμμετοχή 212.000 πολιτών με την ανάδειξη της επικεφαλής ήταν το επόμενο βήμα που ολοκληρώθηκε με το επιτυχημένο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
Πλησιάζοντας οι εκλογές για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να συνεχίσει την επιτυχημένη συνταγή, ήδη από το παρελθόν, υποστηρίζοντας πρόσωπα, που με τη στήριξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχουν δώσει δείγματα γραφής στις τοπικές κοινωνίες με τις προοδευτικές τους πολιτικές μακριά από λογικές κομματικής περιχαράκωσης.
Στόχος μία κομματικά χειραφετημένη αυτοδιοίκηση μακριά από μικροκομματικές διευθετήσεις και σκοπιμότητες. Τα κριτήρια αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων αναφέρονται στις αντίστοιχες εγκυκλίους επί λέξει:
“ δυνατότητα συλλογικής λειτουργίας και ενοποίησης του χώρου,
– διεισδυτικότητα σε άλλους χώρους και στη δυνατότητα συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών και τοπικών πολιτικών δυνάμεων.”.
Δυστυχώς τα κριτήρια δεν τηρούνται και η λειτουργία οργάνων περιφερειακών και κεντρικών δεν επιτυγχάνεται όσον αναφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Περιφερειακές συνεδριάσεις ακυρώνονται χωρίς δικαιολογία και συνεδρίαση της Νομαρχιακής οργάνωσης Κέρκυρας, που αφορά στο μισό και πλέον πληθυσμό της Περιφέρειας, δεν πραγματοποιείται παρουσιάζοντας έλλειμμα οργάνωσης και προορισμού !
Αντίθετα αυτό που παρατηρείται, όλο αυτό το χρονικό διάστημα ,είναι διαδικασίες αναδίπλωσης με πρακτικές που αμφισβητούν τον ευρύ και πολύχρωμο χαρακτήρα της προσπάθειάς μας και συμπεριφορές που σε επίπεδο κοινωνίας δεν προάγουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης!
Επειδή το τρίπτυχο ενότητα, διεύρυνση, ανανέωση δεν διαφαίνεται μέσα από τις επί μέρους διαδικασίες και υποστηρίζοντας την διαχρονική στάση συνέπειας λόγων και πράξεων μου, θα ήθελα να δηλώσω, ευχαριστώντας όλους όσους με τίμησαν, την αποχή μου από την συμμετοχή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του β! και α! βαθμού αυτοδιοίκησης, συνεχίζοντας συγχρόνως να αγωνίζομαι για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς και την επιτυχία του εγχειρήματος του Κινήματος Αλλαγής».


Πηγή