Η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ για την επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, η επίσκεψη σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο της Νίκης Κ. Κεραμέως, Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Επικρατείας. Τη Βουλευτή συνόδευσαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτης Τσόλκαςκαι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

1

3

6

9

Η κυρία Κεραμέωςσυνάντησε τους Δημάρχους Μεσολογγίου και Αγρινίου, κ. Νίκο Καραπάνο και κ. Γιώργο Παπαναστασίου, τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ.Βασίλη Τριανταφύλλου, καθηγητές, φοιτητές, αλλά και εκπροσώπους των τριών Τμημάτωντου Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο: τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, κ. Γρηγόριο Μπεληγιάννη καιτον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤμήματοςΔιαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, κ. Δημήτριο Βλαστό.Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Η Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε τις αντιρρήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως προς τον τρόπο που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση, καθώς η αναδιάταξη αυτή πραγματοποιείται πρόχειρα, δίχως συνολικό σχεδιασμό, δίχως ακαδημαϊκά κριτήρια, δίχως να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αξιολόγηση τμημάτων και ιδρυμάτων, δίχως διαφάνεια, δίχως πρόβλεψη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, με στόχευση πρωτίστως μικροπολιτική, ενώ πλήττει καίρια τον τεχνολογικό χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια η κα. Κεραμέωςσυνάντησε εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συζήτησαν, διεξοδικά, ζητήματα της σχολικής ζωής, μεταξύ των οποίων τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, η ανάγκη για διορισμούς και οι προβληματικές συνθήκες εργασίας των αναπληρωτών, ζητήματα που άπτονται της ειδικής αγωγής, οι αποφάσεις του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, η άκρως ανησυχητική πρόταση του Υπουργείου για το μάθημα της ιστορίας, η συστηματική υποβάθμιση των κλασσικών γραμμάτων, η ανάγκη ενίσχυσης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι αναξιοκρατικές και βαθιά κομματικές επιλογές συντονιστών εκπαιδευτικού έργου, οι συχνά αντικρουόμενες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας που αναστατώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Βουλευτής, τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας για την άρτια διοργάνωση του προγράμματος της επίσκεψης και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στις συζητήσεις.

Με εκτίμηση Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Τσόλκας Φώτιος Γούδας Μιχάλης


Πηγή