Η «Παναγία των Παρισίων» στο Θέατρο Παλλάς

Η «Παναγία των Παρισίων» στο Θέατρο Παλλάς

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

Σε ένα ρόλο έκπληξη, αυτόν του Κουασιμούδου, θα εμφανιστεί ο Δημήτρης Πιατάς από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς. Στο πλευρό του η Νάντια Κοντογεώργη η οποία θα ενσαρκώσει την Εσμεράλδα. Φυσικά σε ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας τη «Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή από την ίδια δημιουργική ομάδα που παρουσίασε με τεράστια επιτυχία τον “Δον Κιχώτη” και φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό μια παράσταση εξίσου δημοφιλή για όλη την οικογένεια.

«Η Παναγία των Παρισίων» μιλά για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για το πολυσυζητημένο σύγχρονο bullying που το βρίσκουμε ίδιο με το σημερινό τον καιρό του μεσαίωνα, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη, για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της εξουσίας που συνθλίβουν ή χειραγωγούν ύπουλα τον απλό άνθρωπο. Ένα βαθιά ανθρώπινο ποίημα που θα μας ταξιδέψει στις ιστορίες του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας, γεμάτες από μαγεία και χιούμορ, αλήθεια και παραμύθι, δράση και τραγούδια, δάκρυ και χαρά. Με σεβασμό στην ουσία και το κλίμα του κλασικού αφηγήματος, που προσαρμόζεται όμως στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές αντιλήψεις και συνθήκες, ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να το παρακολουθούν με άνεση και ενδιαφέρον, αλλά και να αντλούν χρήσιμα ηθικά διδάγματα, ευεργετικά για τις ψυχές τους.

Η Σοφίας Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει παιδικές παραστάσεις που κέρδισαν τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων θεατών υπογράφει τη σκηνοθεσία και ο ποιητής Στρατής Πασχάλης τη συγγραφή του διασκευασμένου κλασικού κειμένου. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού,, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς (Κουασιμόδος), Νάντια Κοντογεώργη (Εσμεράλδα), Θοδωρής Κατσαφάδος (Φρολό), Γιώργος Συμεωνίδης (Γκρεγκουάρ), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Φοίβος), Κώστας Μαγκλάρας ( Αρχηγός των Τσιγγάνων), Αλέξανδρος Ψυχράμης (Βασιλιάς Λουδοβίκος) και οι λυρικοί τραγουδιστές Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλλης (Δύο Γρύπες). Μαζί τους ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη σ’ ένα διαμάντι του ευρωπαϊκού ρομαντισμού.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITISMOS/345975-E-Panagia-ton-Parision-sto-THeatro-Pallas ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The post Η «Παναγία των Παρισίων» στο Θέατρο Παλλάς appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή