Η πόλωση ενισχύει τον δικομματισμό

Η πόλωση ενισχύει τον δικομματισμό

Η ΣΚΛΗΡΗ αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό και τον Πάνο Καμμένο πολώνει αναγκαστικά το πολιτικό κλίμα.

ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεστε, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές θα έχουμε καθημερινές αντιπαραθέσεις και εχθροπραξίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΕΔΙΟ σκληρής αντιπαράθεσης δεν είναι μόνο τα εθνικά θέματα. Στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αντιπαράθεση σε καθημερινή βάση εφ όλης της ύλης. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μείζονος ή ελάσσονος σημασίας που να συμφωνούν τα δύο κόμματα. Βέβαια η τακτική αυτή βολεύει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ τη μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Σαμαρά θα πληρώσουν τα λεγόμενα μικρά κόμματα, τα οποία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη.

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ των μικρών κομμάτων να χαράξουν αυτόνομο πολιτικό ρόλο και να διεκδικήσουν αυτοδύναμη πολιτική παρουσία τα οδηγεί στη συρρίκνωση και την εξαφάνιση.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ Βουλή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι πεντακομματική. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε να δημιουργήσει δυναμική και παλεύει με ένα και μοναδικό στόχο: την εξασφάλιση ενός ποσοστού της τάξεως του 5% για να μπορέσει να διεκδικήσει κανά δύο ψωροϋπουργεία, συνεργαζόμενο με όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές.

Η ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ αυτή πολιτική θόλωσε το μήνυμα και διέρρηξε τις σχέσεις του με την κοινωνία.

ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ είναι τα συμπτώματα στην Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έχει χάσει προ πολλού την επαφή του με την κοινωνία και οι βουλευτές του έχουν αρχίσει τα νταραβέρια με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν πολιτικά.

ΤΟ ΙΔΙΟ συμβαίνει και στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, το οποίο δεν κατάφερε να εκπέμψει ιδεολογικό στίγμα με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί επικίνδυνα.

ΟΛΑ δείχνουν ότι ο δικομματισμός επιστρέφει και μάλιστα ενισχυμένος. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία θα συγκρουστούν μετωπικά ενώ στις εκλογές αναμένεται να συγκεντρώσουν και αθροιστικά ποσοστά που θα ξεπερνούν το 70%.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344452-E-polose-enischyei-ton-dikommatismo ΠΟΛΙΤΙΚΗ

The post Η πόλωση ενισχύει τον δικομματισμό appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή