Η συνταγή της ημέρας από τον chef Τάσο Τόλη: Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας.

Κοινωνία Η συνταγή της ημέρας από τον chef Τάσο Τόλη: Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας.

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά για 4-5 άτομα

  • 1.200 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 5 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
  • 700 ml ζωμός ή νερό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Αλείψτε με τη μουστάρδα την επιφάνεια του χοιρινού, αλατοπιπερωστε. Κατόπιν σε ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φωτιά, σοτάρετε το κρέας γυρίζοντας το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  • Σβήστε με το κρασί, πετιμέζι και αφήστε για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύετε για περίπου 10 – 14 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κρέας.
  • Κόψτε σε φέτες το φιλέτο και γαρνίρετε με φασολάκι, σκόρδο σοτέ, κροκέτα τυριών, και πουρέ ή γαρνιτούρα της επιλογή σας.

Καλή σας όρεξη!!!!!!

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


Πηγή