Η Θεανώ Φωτίου στην Κεφαλονιά: «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και διαφανές κράτος πρόνοιας» (εικόνες)

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Η αναπληρώτρια Υπουργός βρίσκεται από το πρωί στην Κεφαλονιά και θα παραμείνει μέχρι και αύριο που θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στο Αργοστόλι.
Φανερά συγκινημένη κατά τηςν έναρξη της συνέντευξη η κα Φωτίου μας αποκάλυψε ότι η Κεφαλονιά και συγκεκριμένα το Ληξούρι είναι η γενέθλιος γη της μητέρας της. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια εδώ και το μόνο που θυμάται είναι ευτυχισμένες στιγμές και όπως είπε χαρακτηριστικά «Όσο και να κουνιέται η Κεφαλονιά, εγώ εδώ νιώθω ασφαλής».
Νωρίτερα και συνοδευόμενη από την Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ένωσης ΑμεΑ «Υπερίων» στο Ληξούρι και όπως δήλωσε ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την ίδια. Με αφορμή τον «Υπερίωνα» μας είπε ότι σκοπός την Κυβέρνησης αλλά και της ίδιας είναι η αποϊδρυματοποίηση τέτοιων δομών. «Αυτά τα παιδιά πρέπει και μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία και την εργασία».
Επίσης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων του Υπουργείου που μεταξύ άλλων είναι το νομοσχέδιο αναδοχής, το οποίο, όπως είπε, ξεκαθαρίζει τις διαδικασίες για υιοθεσία ή αναδοχή. Η διαδικασία πλέον γίνεται ηλεκτρονικά και δεν είναι χρονοβόρα όπως παλαιότερα, με αναμονή 8-12 μήνες.
Η υπουργός στην συνέχεια ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες στους οποίους προχωρά «το νέο παραγωγικό μοντέλο της Αριστεράς».
1)Υπεράσπιση Κοινωνικού Κράτους.
Στήριξη και ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους – υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία (συντάξεις, πρόνοια) με ιδιαίτερη αναφορά στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και την ίδρυση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
2)Δημόσια Διοίκηση- Ψηφιακό Κράτος.
3)Παραγωγική ανασυγκρότηση.
Όπως είπε: «Με αναδιάταξη του αγροδιατροφικού και ενίσχυση του μεταποιητικού τομέα. Στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, κατευθύναμε εκεί όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια ΕΣΠΑ και ήρθαμε πρώτοι στην Ευρώπη στην απορρόφηση.
4)Μέτρα για την ενίσχυση της Οικονομίας.
Κλείνοντας την βασική της ομιλία δήλωσε «Έτσι θα πάμε στις Δημοτικές εκλογές για να κερδίσουμε. Τώρα αποδίδουν οι καρποί μιας σκληρής τριετίας».
Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις για μερικά σημαντικά ζητήματα όπως την μετανάστευση, τις συντάξεις και την παιδεία.
Η κα Φωτίου διαβεβαίωσε ότι δεν θα περικοπουν οι συντάξεις γήρατος αλλά και χηρείας.
Ενώ σο αναφορά το μεταναστευτικό δήλωσε «Η Ελλάδα σώζει την τιμή όλης της Ευρώπης και δεν θα γινει φασιστική και εθνικιστικη χώρα». Παίρνοντας τον λόγο και η Βουλευτής κα Θεοπεφτάτου διευκρίνησε ότι «Δεν υπάρχει προγραμματισμός να γίνει κέντρο φιλοξενίας στην Κεφαλονιά αλλά υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να τηρείται και προβλέπεται να κρατάει 20 μέρες το πολύ. Στην συνέχεια οι άνθρωποι επαναπροωθούνται σε άλλα μέρη».

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0001DSC 0001DSC 0001DSC 0001DSC 0001DSC 0001DSC 0001


Πηγή