Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Πρωτιά για τη «Νέα Ιατρική Κίνηση» του Αλέξη Κόρδα

Η Νέα Ιατρική Κίνηση με 78 ψήφους εξελέγη πρώτη δύναμη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, που διενεργήθηκαν την Κυριακή. Ακολούθησε η «Ιατρική Συνεργασία» και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών Πύργου» που θα συμμετέχουν και στο νέο Δ.Σ, ενώ η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών με 4 ψήφους και η μεμονωμένη υποψηφιότητα του Χρίστου Στασινόπουλου με μια ψήφο, δεν «κατέλαβαν» έδρα στο Δ.Σ.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στα γραφεία του Συλλόγου στον Πύργο, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το πρωί, με τη συμμετοχή 186 από τα 230 «ταμειακώς εντάξει» μέλη του Συλλόγου. Στην καταμέτρηση, βρέθηκαν 177 έγκυρα ψηφοδέλτια, 8 άκυρα και ένα λευκό.

Η «Νέα Ιατρική Κίνηση» έλαβε 78 ψήφους και κατέλαβε 5 έδρες, η «Ιατρική Συνεργασία» έλαβε 69 ψήφους και 4 έδρες, ενώ η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών Πύργου» με 25 ψήφους, κατέλαβε 2 έδρες και συμπληρώνει το νέο Δ.Σ. Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών» έλαβε 4 ψήφους και μία ψήφο έλαβε η μεμονωμένη υποψηφιότητα του Χρίστου Στασινόπουλου.

Το νέο Δ.Σ, η Ε.Ε, το Πειθαρχικό και ο Π.Ι.Σ

Το νέο Δ.Σ, απαρτίζεται από τους: Αλέξιο Κόρδα (59), Νικόλαο Γκανταϊφη (40), Νικόλαο Τερζόπουλο (31), Βασίλειο Σωτηρόπουλο (26) και Δημήτριο Κολοβό (25) από τη «Νέα Ιατρική Κίνηση», Χρήστο Γιαννικούλη (66), Μαρία Αγαλιανού (49), Λεωνίδα Λεοναρδόπουλο (46) και Χρήστο Καστανά (31) από την Ιατρική Συνεργασία, Νικόλαο Κατσαρό (23) και Αθανάσιο Γιαννόπουλο (15) από την Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών Πύργου.

Υποψήφιους για την Εξελεγκτική Επιτροπή είχε μόνο η «Ιατρική Συνεργασία», η οποία έλαβε 13 ψήφους και 3 έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν οι Κωνσταντίνα Μιχαλακοπούλου (58), Δέσποινα Εξαδάκτυλου (47) και Άννα Κουρούνη – Μάμμου (45).

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο, υποψήφιους είχαν η «Ιατρική Συνεργασία» και η «Νέα Ιατρική Κίνηση», που έλαβαν 97 και 68 ψήφους αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας 4 και 2 έδρες αντίστοιχα. Έτσι, συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος – Χρήστος Γιαννακόπουλος (χωρίς σταυρό) και Αντιπρόεδρος – Δημήτρης Παπαδημητρίου (χωρίς σταυρό), προερχόμενοι από την «Ιατρική Συνεργασία».

Τακτικά μέλη: Αντώνιος Μπερούκας (42), Γεώργιος Αλλαγιάννης (31), Γεώργιος Νικολακόπουλος (29 ) και Χάλεντ Ακμπαράουϊ (24) από την «Ιατρική Συνεργασία», Ιωάννης Παρασκευόπουλος (χωρίς σταυρό) και Ξενοφώντας Σταυρόπουλος (28) από την «Νέα Ιατρική Κίνηση».

Αναπληρωματικά μέλη: Νικόλαος Καραμάνης (43), Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (27) και Θεοδώρα Σακελλαροπούλου (23), από την «Ιατρική Συνεργασία».

Για τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία οι συνδυασμοί «Ιατρική Συνεργασία», «Νέα Ιατρική Κίνηση», «Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών Πύργου» και ο μεμονωμένος υποψήφιος Χρίστος Στασινόπουλος, που έλαβαν 68, 67, 38 και μια ψήφο αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας 2 έδρες η «Ιατρική Συνεργασία» και από μια η «Νέα Ιατρική Κίνηση» και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών Πύργου». Έτσι, εκλέγονται στον Π.Ι.Σ οι Χρήστος Γιαννικούλης (63), Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος (35), Αλέξιος Κόρδας (51) και Νικόλαος Κατσαρός (30) αντίστοιχα.


Πηγή