Ηλεία: «Αποκλεισμένα από το σχολείο» τα τρία παιδιά 35χρονου βιοπαλαιστή στη Δαφνούλα

Σε απόγνωση είναι ο 35χρονος Σπύρος Βασίλακας από τη Δαφνούλα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η γραφειοκρατία στερεί από τα παιδιά του τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βασίλακας, από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά έχουν πάει ελάχιστες φορές σχολείο στην Ανδρίτσαινα, κι αυτές επειδή προσφέρθηκαν συγχωριανοί του να εξυπηρετήσουν με τα δικά τους οχήματα. Το πρόβλημα προέκυψε επειδή ο 35χρονος πατέρας μετακόμισε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον οικισμό Λιθαρό στη Δαφνούλα, προκειμένου να προσφέρει στην οικογένειά του καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, με συνέπεια να διακοπούν τα περσινά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.

«Με τιμωρούν επειδή αποφάσισα να αλλάξω σπίτι για να ζήσουν τα παιδιά μου μια καλύτερη ζωή. Για λίγα χλμ μακρύτερα, οι δυο γιοι μου, 4 και 7 ετών, καθώς και η 9χρονη κόρη μου, δεν έχουν πάει σχεδόν καθόλου σχολείο. Τις πρώτες ημέρες μάς εξυπηρετούσαν διάφοροι συγχωριανοί μου, αλλά τώρα λύθηκε το πρόβλημα για τα παιδιά του χωριού, οκτώ συνολικά, εκτός από τα δικά μου. Εγώ δουλεύω στο μεροκάματο κάθε μέρα από τις 6 το πρωί και δεν μπορώ να τα πηγαίνω. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο και σωστό αυτό που συμβαίνει», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βασίλακας προσθέτοντας ότι πρότεινε προσωρινές λύσεις μέχρι να βγουν νέα δρομολόγια.

Διαβάστε περισσότερα στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή