Ηλεία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για την κάνναβη στον Αμπελόκαμπο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας, οι δύο ημεδαποί που κατηγορούνται για διακίνηση και συγκομιδή φυτών κάνναβης.

Πρόκειται για έναν 67χρονο από τον Αμπελόκαμπο, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, καθώς μέσα στο χωράφι του στην περιοχή του Αμπελοκάμπου βρέθηκαν πέντε ριζικά συστήματα κάνναβης και δύο δενδρύλλια σε ανάπτυξη. Σε βάρος του 67χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακίνηση από κοινού και μεμονωμένα και για συγκομιδή φυτών κάνναβης, είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία και απολογήθηκε χθες το πρωί στον Ανακριτή Αμαλιάδας. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Για την ίδια υπόθεση και με αντίστοιχη ποινική δίωξη είναι κατηγορούμενος και ένας 45χρονος, επίσης από τον Αμπελόκαμπο, το χωράφι του οποίου βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το χωράφι του 67χρονου. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε σακί 2 κιλά και 200 γραμμάρια κάνναβης. Ο 45χρονος δεν είχε συλληφθεί στην επιχείρηση που έκαναν οι αστυνομικοί την Δευτέρα και ήταν καταζητούμενος καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο 45χρονος εμφανίστηκε αυθόρμητα χθες το πρωί στον Ανακριτή Αμαλιάδας, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Κώστα Κότσιφα, και απολογήθηκε για την υπόθεση. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συνήγορος και των δύο κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Κώστας Κότσιφας.


Πηγή