Ηλεία: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 34 κιλά κάνναβης – Σύλληψη 56χρονου στο Βαρθολομιό

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Βαρθολομιό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται δυο ακόμα ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 30 ετών, συνεργοί του δράστη, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εντοπίστηκαν κρυμμένα κάτω από βλάστηση σε δασική περιοχή, στη Γλύφα Βαρθολομιού, τρία μεγάλα βαρέλια, στα οποία οι δράστες, είχαν αποκρύψει ποσότητα κάνναβης, βάρους 34 κιλών και 255 γραμμαρίων.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι τα ναρκωτικά προέρχονταν από φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσαν οι δράστες επίσης σε δασική περιοχή στα Λουτρά Κυλλήνης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας εντόπισαν τον ακριβή χώρο της φυτείας, από τον οποίο κατέσχεσαν 63 τμήματα από δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχαν εκριζωθεί πρόσφατα.

Στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον και κατέσχεσαν δυο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,5 μέτρου και 0,30 εκατοστών, τα οποία βρίσκονταν σε ανάπτυξη, ενώ εντόπισαν και τον 56χρονο καλλιεργητή, κοντά σε κατάστημα που λειτουργεί και τον συνέλαβαν.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας στο δράστη, κατά τη σύλληψή του, βρήκαν και κατέσχεσαν έξι γραμμάρια κάνναβης, ενώ κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε.

Επισημαίνεται ότι, πριν από μια εβδομάδα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας είχαν συλλάβει έναν ακόμα καλλιεργητή ναρκωτικών κατασχέτοντας περισσότερα από 24 κιλά κάνναβης, δενδρύλλια, ψηφιακές ζυγαριές, καραμπίνα και πυρομαχικά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.


Πηγή