Ηλεία: Κομβικό εγχείρημα για την τουριστική ανάπτυξη

Αντίστροφα μετρούν οι συντελεστές της διοργάνωσης του Γ΄Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο θα υλοποιηθεί στην Ηλεία το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους κόλπους της Ορθοδοξίας.

Χθες το πρωί, οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών αναφέρθηκαν στη σημασία του εγχειρήματος και στους ορίζοντες που αναμένεται να ανοίξει για την ηλειακή κοινωνία και οικονομία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου και βασικός εμπνευστής της διοργάνωσης, Μάκης Ζαχαρόπουλος, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του Συνεδρίου και την επίδραση που αναμένεται να ασκησει στο τουριστικό ρεύμα της Ηλείας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το συνέδριο θα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Ηλεία των τελευταίων ετών, διότι η ανταπόκριση του κόσμου που θέλει να έρθει στον Πύργο, είναι πολύ μεγάλη. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε πράγματα στην Ηλεία που δεν είναι ορατά δυστυχώς, όπως ο θρησκευτικός πλούτος της, τα μοναστήρια και ο σπουδαίος πολιτισμός που κρύβει. Με τη συμπαράσταση όλων όλοι ενωμένοι θα καταφέρουμε η Ηλεία να κάνει ένα μεγάλο βήμα τουριστικής ανόδου», δήλωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους συνδιοργανωτές για τη συμπαράστασή τους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κ. Νικολούτσος, έκανε λόγο για σημαντική ευκαιρία που προσφέρεται στον νομό.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολύ σημαντικές καλές πρακτικές, για να δούμε πώς διαχειρίζονται κάποιοι άνθρωποι αυτό το θέμα. Τη στιγμή που ζητάμε νέους δρόμους και νέες διαδρομές για τον τουρισμό, καταλαβαίνετε όλοι ότι ο θρησκευτικός προσκυνηματικός τουρισμός είναι στις προτεραιότητές μας», σημείωσε ο κ. Νικολούτσος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Παν. Πλατανιάς δήλωσε:

«Είναι μοναδική ευκαιρία να αντιληφθεί ο κόσμος ότι στην Ηλεία μπορεί να αναπτυχθεί θρησκευτικός τουρισμός. Όλοι μαζί διοργανώνουμε και συμμετέχουμε στην εκδήλωση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχει».

Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ηλείας, π. Ηλίας Παπαγγελής, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το συνέδριο.

«Ο λαός μας λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, επομένως κάτι αρχίζει για τον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα. Το αίτημα ενεκρίθη από την Ιερά σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και, όπως φαίνεται από τις προσκλήσεις και τις ανταποκρίσεις, ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς. Η αγάπη των συντελεστών θα φανεί και στην επιτυχία του συνεδρίου», είπε, ενώ ο εκπρόσωπος του δήμου Πύργου, διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα κάνει τα πάντα για να κυλήσει το συνέδριο ομαλά.


Πηγή