Εισαγγελέας για Κασόγκι: Τον στραγγάλισαν και μετά τον διαμέλησαν

Εισαγγελέας για Κασόγκι: Τον στραγγάλισαν και μετά τον διαμέλησαν

Τις φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνει Τούρκος εισαγγελέας.

Η σορός του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, διαμελίστηκε και στην συνέχεια εξαφάνισαν τα ίχνη της, αφού πρώτα τον στραγγάλισαν!

Αυτό ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα έκανε γνωστό σήμερα, Τετάρτη 31.10.2018, πως ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε αμέσως μόλις μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Έκοψαν το σώμα του σε κομμάτια αμέσως μετά τον φόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της δολοφονίας από τις τουρκικές Αρχές.

Μαύρα μεσάνυχτα ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε με αξιωματούχους της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) για την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι. Ο άτυχος Σαουδάραβας δημοσιογράφος, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της Washington Post και πολέμιος του πρίγκιπα διαδόχου, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Τη συνάντηση του Σαούντ Αλ Μοτζέμπ έκανε γνωστή το πρακτορείο Demiroren. Ο Σαουδάραβας εισαγγελέας έφυγε από το ξενοδοχείο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πήγε στα τοπικά γραφεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν έγινε γνωστό πόσο παρέμεινε εκεί προτού επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η Hurriyet, έγραψε ότι ο Αλ Μοτζέμπ αρνήθηκε να ενημερώσει τους Τούρκους ομολόγους του πού βρίσκεται το πτώμα του Κασόγκι. Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν «έντονη δυσπιστία» προς τον Αλ Μοτζέμπ καθώς αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, ενώ αρνήθηκε και να αποκαλύψει πληροφορίες για τον τοπικό συνεργό των δολοφόνων παρότι έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Ο θάνατος του Κασόγκι έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ της χώρας με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο και της Δύσης. Το Ριάντ αρχικά αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι ή ότι εμπλέκεται στον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μοτζέμπ διέψευσε ουσιαστικά παλαιότερες δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας λέγοντας ότι ο φόνος του Κασόγκι ήταν προμελετημένος. Το Ριάντ υποστηρίζει ότι έχει συλλάβει 18 υπόπτους, ανάμεσά τους και μια ομάδα που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του Κασόγκι αλλά αρνείται το αίτημα της Τουρκίας να τους εκδώσει εκεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε χθες ότι ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τον Μοτζέμπ να αποκαλύψει ποιος έστειλε την ομάδα από το Ριάντ, η οποία θεωρείται ότι εμπλέκεται στην δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/346059-Eisaggeleas-gia-Kasogki-Ton-straggalisan-kai-meta-ton-diamelesan ΚΟΣΜΟΣ

The post Εισαγγελέας για Κασόγκι: Τον στραγγάλισαν και μετά τον διαμέλησαν appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή