Κ. Νικολούζος: «Απρεπή η συμπεριφορά του Προέδρου του ΟΛΚΕ».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Απρεπή η συμπεριφορά του Προέδρου του ΟΛΚΕ».

Στην διαφωνία που υπήρξε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου αλλά και στο θέμα των υδατοδρομίων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο κ. Νικολούζος χαρακτήρισε απρεπή την συμπεριφορά του προέδρου του ΟΛΚΕ προς τον Δήμαρχο της Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι φάνηκε ποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαδικασία μεταβίβασης του μετώπου στον Δήμο.

Όπως είπε: «Δεν καταλαβαίνω τον ΟΛΚΕ. Είναι κάποια ανεξάρτητη αρχή σε αυτή την επικράτεια που λέγεται Κέρκυρα; Δεν το κατάλαβα. Εμείς εκφράζουμε τον λαό της Κέρκυρας. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Ήταν απρεπή η συμπεριφορά. Δεν αφαιρεί τον λόγο από τον Δήμαρχο ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ και αν συνέχισα να παραμένω στην σύσκεψη ήταν χάρις στην παρέμβαση του Υπουργού. Αυτή η ένταση δεν έχει να κάνει με προσωπικά θέματα αλλά με την διαφορά αντίληψης ανάμεσα και στο Δήμο και στην Κεντρική Διοίκηση την Κυβέρνηση όσον αφορά συγκεκριμένες πολιτικές. Για παράδειγμα το θέμα που μας καίει και αφορά την υπόθεση του παραλιακού μετώπου. Έχουμε διαφορετική αντίληψη για το θέμα του μετώπου της θάλασσας. Διαφαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ θα καθυστερήσει όσο μπορεί. Ήταν σαφής η ”εντολή” θα έλεγα του Υπουργού. Προχωρήστε, θέλω τα έγγραφα την Τρίτη στο γραφείο μου».

Για τα υδροπλάνα.

Όσον αφορά το θέμα των υδροπλάνων επεσήμανε ότι: «υπάρχει μία σαφής, άλλη άποψη αντίθεση θα έλεγα για την λειτουργία των υδροπλάνων. Όλοι οι θεσμοί της Κέρκυρας και η κεντρική Κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να αναπτύξει ένα δίκτυο υδατοδρομίων. Χάσαμε 4 χρόνια με καθυστερήσεις. Διαφορετική αντίληψη πάνω σε αυτό το θέμα. Οι θεσμοί που εκπροσωπεί ο ΟΛΚΕ υπηρετούν μια κεντρική πολιτική. Όλοι οι θεσμοί υπηρετούν μια κεντρική πολιτική. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ανεξάρτητο έρχεται ο Πρωθυπουργός και εξαγγέλλει πράγματα, εγώ θα πάω αντίθετα; Και ιδιαίτερα όταν είμαι διορισμένος; Αν δεν συμφωνώ με αυτή την κατάσταση απλά πάω σπίτι μου».


Πηγή