Κ. Νικολούζος: «Προχωρά ο σχεδιασμός μας για την καθαριότητα».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Προχωρά ο σχεδιασμός μας για την καθαριότητα».

Ενημέρωση για θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα έγινε από το Δήμαρχο Κ. Νικολούζο, στη διαδικασία των ερωτήσεων στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος όσον αφορά τους διμηνίτες υποστήριξε ότι μετα την έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 10 ατόμων από τους 60 που είχε ζητήσει ο Δήμος.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Στον βιολογικό Τεμπλονίου εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και τον επισκευάζει για να λειτουργήσει. Το βιοαέριο έχει εγκατασταθεί, ενώ απαιτούνται κάποια πρόσθετα συστήματα ασφάλειας κατ’ απαίτηση του ΔΕΔΔΗΕ.
Η εργολαβία για β΄γραμμή παραγωγής είναι στον αέρα και έχει καταλήξει η επιτροπή στο α’ πρωτόκολλο που αναδεικνύει έναν προσωρινό ανάδοχο. Η απαλλαγή από το 4ο κύτταρο θα πρέπει να περάσει από την ενδιάμεση διαχείριση και τη β’ γραμμή παραγωγής. Υπάρχει καθυστέρηση στη διάθεση του οικοπέδου στο Τεμπλόνι που έχουν παραχωρήσει τα αδελφάτα από τον Μάιο.

Οι εργασίες αποκατάστασης στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης κατά τη δέσμευση του εργολάβου θα έχουν ολοκληρωθεί 12 Νοεμβρίου. Για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την εγκατάσταση η εργολαβία απέβη άκαρπη, αφού ο μοναδικός υποψήφιος παραιτήθηκε λόγω εκβιασμών και απειλών».


Πηγή