Κ. Παυλίδης: «Στην τελική ευθεία του αποχαρακτηρισμού από την λιμενική ζώνη του ΟΛΚΕ».

Κοινωνία Κ. Παυλίδης: «Στην τελική ευθεία του αποχαρακτηρισμού από την λιμενική ζώνη του ΟΛΚΕ».

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παυλίδης, στο περιθώριο του συμβουλίου του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), παρουσία των δύο αντιδημάρχων Διαποντίων Νήσων Ν. Μάστορα και Θ. Λουκανάρη, στα γραφεία του Υπουργού Ναυτιλίας κ’ Νησιωτικής Πολιτικής Φ. Κουβέλη και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ν. Σαντορινιού.

Συζητήθηκε η ανάγκη ενσωμάτωσης του συνόλου των Ιονίων Νήσων στις εφαρμοσμένες νησιώτικες πολιτικές του Υπουργείου πράγμα που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια όπου τα νησιά του Ιονίου εξαιρούνταν.

Ο Υπουργός και ο Αναπλ. Υπουργός, ανακοίνωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζουν νομοθετική πρωτοβουλία για την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου μετονομάζοντας την παράλληλα σε Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Παράλληλα, μετά από αίτημα του Αντιδημάρχου Οθωνών κ. Θ. Λουκανάρη, ο Αναπλ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο διαγωνισμό για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ως κύριο λιμάνι των Οθονών θα οριστεί το νέο λιμάνι στη θέση Αυλάκι Οθονών.

Τέλος, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «μετά από επικοινωνία του Κ. Παυλίδη με στελέχη του αρμοδίου Υπουργείου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διαδικασία του αποχαρακτηρισμού από την λιμενική ζώνη του ΟΛΚΕ έφτασε ουσιαστικά στο τέλος της. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο φάκελος θα μεταβιβαστεί από τον ΟΛΚΕ στο Υπουργείο και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί οριστικά ο αποχαρακτηρισμός (από το χώρο ευθύνης του ΟΛΚΕ) και θα περάσουμε στη 2η φάση της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία».

Η συνάντηση στο Σ.Α.Σ.

Στο Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών)παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παυλίδης, Φ. Βάκη και οι Αντιδήμαρχοι Διαποντίων Νήσων Ν. Μάστορα και Θ. Λουκανάρης.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στο χρόνιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Διαποντίων και ζήτησαν την ενίσχυση της επιδότησης στην συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα της παρουσίας ενός σύγχρονου καραβιού το οποίο θα εξυπηρετεί τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τα εμπορεύματα.

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής, για το λόγο αυτό το συμβούλιο του Σ.Α.Σ. αποφάσισε να εγκρίνει την αύξηση της τιμής του δρομολογίου στην ανώτατη τιμή του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενισχύοντας την επιδότηση με 150.000 ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτος διαγωνισμός με την αναπροσαρμογή των νέων τιμών για 3 μήνες και στο τέλος αυτού του διαστήματος θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη για το δρομολόγιο αυτό.


Πηγή