Κάλεσμα σε σύσκεψη από το ΕΒΕ Κεφαλονιάς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί ΕΒΕ, σας καλούμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 29-Οκτωβρίου-2018 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα:

(Η οργάνωση της πάλης μας απέναντι στην ένταση της φοροληστείας και των κατασχέσεων).

«Καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης και τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού δεν αλλάζει σε τίποτα τη σκληρή πραγματικότητα των αυτοαπασχολούμενων, αφού ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% ζει και βασιλεύει. Η φοροληστεία από το 1ο ευρώ παραμένει, το διαρκές κυνηγητό για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω απειλών για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος συνεχίζεται. Οι παροχές για Υγεία, Πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις, δωρεάν Παιδεία παραμένουν ψαλιδισμένες.

Με τροπολογία που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση στη βουλή, επιτρέπει στην γνωστή θυγατρική εταιρεία των τραπεζών ¨Τειρεσίας ¨(που τηρεί τα στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια), να έχει πρόσβαση και στα φορολογικά μας στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα “Taxis”. Η ίδια δυνατότητα πρόσβασης προβλέπεται και για τις επιχειρήσεις υπό κρατικό έλεγχο και ΟΤΑ.

Όταν με βάση τα επίσημα στοιχεία: Το 68% των “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι οφειλές πάνω από μισό εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενων και μικρεμπόρων προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ, γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της ‘’δίκαιης ανάπτυξης’’

μας βάζει στην “πρώτη γραμμή πυρός” μιας πολύπλευρης επίθεσης που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Δεν πάει άλλο! Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων! Με αγωνιστική αισιοδοξία καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού να παλέψουμε για:

  • Αφορολόγητο όριο τώρα.
  • Καμία κατάσχεση.
  • Κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων

Αθανασάτος Νικόλαος Μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Σάμης

Γρηγορόπουλος Σταύρος Μέλος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (ΟΕΣΠ&ΝΕ) και μέλος Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφ. & Ιθάκης

Μεσολλωράς Ανδρέας Μέλος Δ.Σ. του συλλόγου λογιστών Κεφ. & Ιθάκης

Τζανάτος Πανναγιώτης Μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΚΙ

Τσιμάρας Νικόλαος Μέλος Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφ. & Ιθάκης


Πηγή