Κατάμεστο το Κουρβισιάνειο στην Γαστούνη για την παρουσίαση του βιβλίου: «Το Κορίτσι του Νείλου» (Photos)

Στο κατάμεστο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, παρουσιάστηκε την Κυριακή το βιβλίο με τίτλο “Το κορίτσι του Νείλου”, της συγγραφέως Ρένας Μαραζιώτη η οποία κατάγεται από το Τραγανό.

Το μυθιστόρημα έχει ηθογραφικά και λαογραφικά στοιχεία από την περιοχή της Νοβίας της Αιγύπτου, στην οποία έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα η συγγραφέας.

Ο Δήμος Πηνειού-ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, ο εκπολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος Τραγανού «Κωστής Παλαμάς» και οι εκδόσεις Ωκεανός παρουσίασαν το νέο βιβλίο της Ηλείας Ρένας Μαραζιώτη «Το κορίτσι του Νείλου», το δεύτερο βιβλίο της. Η παρουσίαση έγινε την Κυριακή στις 19.00 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτιστμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος. Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Διονύσης Σκαλτσάς (δημοσιογράφος) και η Μάγδα Ψαρρού. Αποσπάσματα διάβασε η Ευγενία Κωστοπούλου. Τραγούδι η Μυρτώ Γιαννοπούλου και λαούτο ο Γιώργος Παπάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου από τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Πηνειού κ. Δημ. Βασιλόπουλο: «Στη νοτιότερη άκρη της Αιγύπτου πλάι στα αργόσυρτα νερά του Νείλου, στη γη της Νουβίας, μεγαλώνει η γλυκιά Νουρ, κόρη πολυμελούς οικογένειας. Στα δώδεκά της θα φύγει κρυφά από το σπίτι της. Ένας πανίσχυρος ʼραβας θα την υιοθετήσει δίνοντας στην οικογένειά της μια δυνατή ανάσα επιβίωσης. Ο Καρίμ Νασάν τη μεγαλώνει σαν κόρη του, αλλά καθώς ο καιρός κυλάει, μέσα του γεννιέται ένας πόθος διακαής για το νεαρό κορίτσι…
Ο χαρισματικός νεαρός συνεργάτης του Καρίμ, ένας νέος φιλόδοξος, απρόβλεπτος και εγωιστής, ο ʼντριαν, ελληνικής καταγωγής, ερωτεύεται κι αυτός τη Νουρ. Είναι όμως αυτός που θα κάνει την καρδιά της Νουρ να χτυπήσει πιο δυνατά;
Ο Χαλίλ ο Νούβιος, προσπαθεί να ζήσει σύμφωνα με τις αξίες των προγόνων του. Κάποια μέρα εντελώς συμπτωματικά ανακαλύπτει ότι η γνησιότητα της καταγωγής του αμφισβητείται…
Τέσσερα πρόσωπα, τέσσερεις διαφορετικοί άνθρωποι με συναισθήματα που τους δένουν άρρηκτα, καλούνται να αντιμετωπίσουν γεγονότα απρόβλεπτα και το κάλεσμα της μοίρας»

Η Ρένα Μαραζιώτη

Και λίγα λόγια για την συγγραφέα Ρένα Μαραζιώτη: Γεννημένη στο Τραγανό της Ηλείας από γονείς εκπαιδευτικούς, ακολούθησε στην αρχή το επάγγελμά τους. Τα υπέρβαρα, παχύσαρκα παιδιά στο σχολείο όπου δίδαξε επί δεκατρία χρόνια αποτέλεσαν το κίνητρο για να σπουδάσει Ψυχολογία και Διαιτολογία. Έχει ιδρύσει, από το 1999, τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας-Διατροφής. Ασχολείται με τη διατροφική διαπαιδαγώγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και ήταν παραγωγός/παρουσιάστρια επί δεκαπέντε χρόνια της τηλεοπτικής εκπομπής «ΕΥ ΖΗΝ». Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια με ανακοινώσεις για τη διατροφή των Ελλήνων και είναι συγγραφέας βιβλίων διατροφής για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Η συγγραφέας κ. Μαραζιώτη με την νεαρή Ευγενία Κωστοπούλου που διάβασε αποσπάσματα

Μεταξύ του ακροατηρίου ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός και ο πρόεδρος του ΔΣ Ηλιδας κ. Ανδρέας Νικολόπουλος

O δημοσιογράφος Διονύσης Σκαλτσάς που προλόγισε το βιβλίο

Το βιβλίο προλόγισε και η καθηγήτρια κοινωνιολογίας κ. Μάγδα Ψαρρού


Πηγή