Κέρκυρα: Δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων για σίτιση και στέγαση.

Κοινωνία Κέρκυρα: Δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων για σίτιση και στέγαση.

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι πληροφορικής, ιστορίας και αρχειονομίας, βιβλιοθηκονομίας και μουσειολογίας, στα πλαίσια των πανελλαδικών διήμερων δράσεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη σίτιση και τη στέγαση.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές: «Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Κέρκυρας όπου οι φοιτητές έκαναν γνωστά τα αιτήματα τους στον δήμαρχο της Κέρκυρας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των φοιτητών. Ο δήμαρχος από την μεριά του δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους των φοιτητών ώστε να μπορέσει να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα τους.
Επιπλέον την Τρίτη 23 Οκτωβρίου οι φοιτητές προχώρησαν σε κινητοποίηση στη φοιτητική λέσχη και συμβολικό κλείσιμο του ταμείου της σίτισης απαιτώντας όλοι οι φοιτητές να σιτιστούν δωρεάν.
Οι κινητοποιήσεις αποτελούν τη συνέχεια της δράσης που έχουν αναπτύξει οι φοιτητικοί σύλλογοι από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στη σίτιση και τη στέγαση. Συγκεκριμένα στο θέμα της στέγασης δωμάτια έχουν πάρει 100 άτομα λιγότερα σε σχέση με πέρσι καθώς σε δυο συμβεβλημένα ξενοδοχεία έχει λήξει η σύμβαση τους με το πανεπιστήμιο. Όσον αφορά την σίτιση των φοιτητών, τα κριτήρια που μπαίνουν ώστε κάποιος φοιτητής να μπορεί να σιτιστή δωρεάν είναι απαράδεκτα αλλά και οι δικαιούχοι είναι ελάχιστη σε σχέση με τις αιτήσεις που γίνονται κάθε χρόνο.
Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το παμφοιτητικό συλλαλητήριο της 1 Νοεμβρίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Δεν περιμένουμε λύσεις από όσους ευθύνονται για τα προβλήματα στις σπουδές και το μέλλον μας! Μαζί μπορούμε να πάμε κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδοφόρουν πάνω στα τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα!».


Πηγή