Κέρκυρα: Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων των Δήμων.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων των Δήμων.

Το θέμα της υποβολής αιτήματος εξαίρεσης των ακινήτων, στο Δήμο Κέρκυρας, από την ένταξή τους στο Υπερταμείο συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με Εισήγηση του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.

Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά πρόταση της ΚΕΔΕ προς όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, για λήψη αποφάσεων ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ.

«Δε μεταβιβάζονται σε Υπερταμείο, όποια ακίνητα έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο»

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι: «Δε μεταβιβάζονται σε ΕΤΑΔ και Υπερταμείο, όποια ακίνητα έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο, το Πανεπιστήμιο, ή το Νοσοκομείο. Από τα 147 της Κέρκυρας, η μεγάλη πλειοψηφία αφορά σε απαλλοτριώσεις δημοτικών και επαρχιακών δρόμων.

Είναι ακόμα 3 οικόπεδα που δεν έχουν μεταβιβαστεί στο Δήμο, ανάμεσά τους τμήμα αιγιαλού μπροστά από το Corkyra στα Γουβιά, παλαιός αιγιαλός δίπλα στη δημοτική πλαζ Αγ. Αικατερίνης και δημόσιο ακίνητο. Υπάρχουν και κάποια ακίνητα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα».

Ακολούθησε η τοποθέτηση των Επικεφαλής των Παρατάξεων αλλά και Δημοτικών Συμβούλων.

Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ

Το σώμα αναμένεται να καταλήξει σε απόφαση με βάση το ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, με την σημείωση ότι ζητούν την εξαίρεση όλων των ακινήτων του Δημοσίου και των Δημοτικών.

Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ τόνιζε τα εξής: «Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματος μας την 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες και όχι στο Υπερταμείο, απαιτούμε από την κυβέρνηση την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται.

Επίσης καλούμε τις δημοτικές αρχές όλης της χώρας, να λάβουν απόφαση για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους».


Πηγή