Κέρκυρα: Καταδικάζει τον προπηλακισμό γιατρού από συνοδό ασθενή η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων.

Υγεία Κέρκυρα: Καταδικάζει τον προπηλακισμό γιατρού από συνοδό ασθενή η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων.

Mε αφορμή πρόσφατο προπηλακισμό ιατρού στο ΓΝΚ από συνοδό ασθενή, η συνδικαλιστική παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΕΚΕ), εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Και ενώ ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος λέει ο σοφός λαός μας !!!!
Για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές …. μόνον που κάθε μέρα που περνάει το ΕΣΥ και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Νοσοκομείο μας γίνεται όλο και πιο επισφαλές και επικίνδυνο λόγω της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του .
Σε διάστημα των τριών μηνών δεύτερο περιστατικό προπηλακισμού – βίας – ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενούς και ασθενή σε ιατρό του νοσοκομείου μας διαδραματίζεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εργαζομένων .
Για τη επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται – να ποδοπατείται την πρώτη ιατρική ή νοσηλευτική μπλούζα που βρίσκεται μπροστά σας ;
Σας ενημερώνουμε ότι το ελάχιστο και εξουθενωμένο προσωπικό , καθημερινά υπερβάλει των δυνατοτήτων του ώστε όλοι οι νοσηλευόμενοι να έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη .

Αγαπητοί μας συμπολίτες , δεν φταίει το προσωπικό εάν είναι χαλασμένο το οποιοδήποτε μηχάνημα , δεν φταίει το προσωπικό εάν είναι ελάχιστος ο αριθμός των εργαζομένων , δεν φταίει το προσωπικό για το οποιοδήποτε πρόβλημα της υγείας σας , δεν φταίμε εμείς οι εργαζόμενοι για τις καθυστερήσεις των ραντεβού ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο !!!
Είμαστε εργαζόμενοι και προσφέρουμε της υπηρεσίες μας στο βαθμό που μπορούμε για τον κάθε ασθενή – χρήστη του ιδρύματος!!
Δεν είμαστε σάκοι του μποξ κανενός και φυσικά δεν έχουμε την οικονομική άνεση για έχουμε ο καθένας μας ( εργαζόμενος) τον προσωπικό του φρουρό !! Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι βουλευτές του κοινοβουλίου μας .
Και φυσικά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου ούτε και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και καθορίζουν πολιτικές !!
Τις πολιτικές αποφάσεις για την ασφαλή – ομαλή – εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας στον τόπο μας την καθορίζουν η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας καθώς επίσης και οι εκάστοτε διορισμένοι τους .

Με αφορμή για ακόμη μία φορά την προπηλάκιση και τον ξυλοδαρμό ιατρού από συνοδό ασθενούς και ασθενή στο Νοσοκομείο μας :

• Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη βίαιη συμπεριφορά πολιτών σε βάρος των εργαζόμενων ( προπηλάκιση- ξυλοδαρμός) στο χώρο της εργασίας του !! Καταδικάζουμε τις βιαιότητες , προπηλακισμούς , κατά των εργαζομένων όπου με αυτοθυσία, υπερεργασία και υπερεντατικοποίηση κρατούν όρθιο το Νοσοκομείο με χρωστούμενα ρεπό και άδειες .

• Καταγγέλλουμε την αδράνεια που υπάρχει αλλά και ανικανότητα της Διοίκησης , στο να προστατέψει και να υπερασπιστεί τους εργαζόμενούς της .
Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από μέρους της διοίκησης του Νοσηλευτικού ιδρύματος για την σωματική ακεραιότητα όλων των εργαζομένων .
• ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν σημαίνει αυτοδικία , φτάνει πια !!!! Σεβαστείτε τον χώρο της εργασίας μας – την προσφορά μας – τις χιλιάδες εξαντλητικές ώρες εργασίας μας εντέλει σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή .

• Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και των υπολοίπων κλάδων.

• Καταγγέλλουμε την προβληματική λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στον Παθολογικό τομέα όπου για να συμπληρωθούν οι ημέρες μηνιαίας εφημερίας καλούνται με εντέλλεσθε ορθοπεδικοί , πνευμονολόγοι , καρδιολόγοι κλπ να εφημερεύσουν με πιθανές συνέπειες στους χρήστες υγείας .

• Καταγγέλλουμε την μη πρόσληψη μόνιμου αναγκαίου προσωπικού όλων των κλάδων για την ασφαλή λειτουργία κλινικών και τμημάτων .

• Καταγγέλλουμε το λιγοστό αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού ώστε για την λειτουργία κλινικών ( με μια Νοσηλεύτρια σε δύναμη έως και 40 ασθενών) ελλιπέστατο αριθμό όπου σε περίπτωση ασθένειας κάποιου εκ του προσωπικού , προκειμένου να καταρτιστεί το ημερήσιο πρόγραμμα κλινικών ή τμημάτων γίνεται μεταφορά νοσηλευτών από άλλες κλινικές ή τμήματα .

• Λόγω της υπερεντατικοποίησης και της εξουθένωσης σωματικής και ψυχικής λόγω του ελαχιστότατου ιατρικού προσωπικού παρουσιάζονται τα φαινόμενα παραιτήσεων ικανότατου και έμπειρου ιατρικού δυναμικού στον Παθολογικό και στον Καρδιολογικό τομέα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση καίριων κλινικών .

• Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, ώστε στα συνεχή «εντέλλεσθε» της Διοίκησης να μην έχουν αντιρρήσεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Καταγγέλλουμε ότι δεν είναι δυνατόν το προσωπικό να καταλήγει να εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο πλέον τμήματα ή κλινικές , έτσι δεν λειτουργεί ασφαλώς και ομαλά το Νοσηλευτικό μας ίδρυμα .

Με το ελάχιστο προσωπικό σε όλους τους κλάδους , τον ελλειπή προϋπολογισμό και χρηματοδότηση , με τις ελλείψεις αντιδραστηρίων , χρηστικών υλικών , κ.α , με τις ελλιπείς συντηρήσεις του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού , με τη μεταφορά του ΕΚΑΒ ακόμη και του τηλεφωνικού του κέντρου στα Ιωάννινα , με την σε καθημερινή βάση ιατρική μετανάστευση σε άλλα όμορα Νοσοκομεία της περιοχής μας για το ύψιστο αγαθό της υγείας . Το κοινωνικό κράτος δεν υφίσταται !!!!!! είναι πλέον ανύπαρκτο και αυτό με την αριστερή- φιλελεύθερη δήθεν φιλολαϊκή κυβέρνηση των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .

Διαχρονικά αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας με στόχο την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των χρηστών υγείας , την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών και των οικογενειών τους , για να μπορεί κάθε Κερκυραίος πολίτης να απολαμβάνει στον τόπο του τα όσα παγκοσμίως προσφέρει η σύγχρονη ιατρικής.

Στο Νοσοκομείο μας αξίζουν καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και όλοι μαζί εργαζόμενοι και πολίτες των νησιών μας ας διεκδικήσουμε από κοινού αυτά που μας αξίζουν , ας παλέψουμε με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ για την υγεία των παιδιών μας ένα σύγχρονο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με εργαζόμενους και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό !!!»


Πηγή