Κέρκυρα: Συνάντηση Λιμενικών με τον Υπουργό Φώτη Κουβέλη.

Λιμενικό Σώμα Κέρκυρα: Συνάντηση Λιμενικών με τον Υπουργό Φώτη Κουβέλη.

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και τον Αρχηγό του λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη είχαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του σωματείου: «Από μεριάς μας τέθηκαν τα ζητήματα α) της καταβολής του 50% των αναδρομικών σύμφωνα με την απόφαση του Σ.Τ.Ε. β) την αύξηση των οργανικών θέσεων του Λ.Σ και ειδικά στην περιοχή της Ένωσης μας σε συνδυασμό με τις προσλήψεις προσωπικού και την ενίσχυση με υλικό εξοπλισμό κλπ και γ) την τροποποίηση του Νόμου για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στους υπηρετούντες στους Νομούς Κέρκυρας και Θεσπρωτίας καθώς και άλλα επί μέρους θέματα

Από μεριάς του ο κύριος Κουβέλης μας ενημέρωσε ότι για το θέμα των αναδρομικών μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα έχουν καταβληθεί.

Οι προσλήψεις μέσω πανελληνίων και οι νέες προμήθειες θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα έχουν αντίκτυπο και στην περιοχή μας.

Η αύξηση των οργανικών θέσεων και η ανακατανομή τους θα πραγματοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να γίνει έτσι ώστε να υπάρξει σημαντική ενίσχυση προσωπικού των Λιμενικών Αρχών της Ένωσης μας.

Τονίστηκε από μέρος του η ιδιαιτερότητα και οι δυσκολίες της περιοχής μας και ενόψει του προϋπολογισμού ,μας ζήτησε να καταθέσουμε σχετικό υπόμνημα για το επίδομα παραμεθορίου και θα ενταχτεί στο επόμενο νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ειδικά στο τελευταίο ζήτημα που είναι και αίτημα της Ένωσης μας από ιδρύσεως της το 2001, αυτή η εξέλιξη μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Είναι δίκαιο, περιμένουμε να γίνει πράξη».


Πηγή