Κυκλοφόρησε το 108ο-109ο περιοδικό «ΕΝΔΟΧΩΡΑ», «για την Θράκη που επιμένει, για τον Ελληνισμό που αντιστέκεται […]

Κυκλοφόρησε το 108ο-109ο περιοδικό «ΕΝΔΟΧΩΡΑ», «για την Θράκη που επιμένει, για τον Ελληνισμό που αντιστέκεται»…

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Ενδοχώρα» (αρ. 108-109), με τον πάντα εύγλωττο υπότιτλο «για την Θράκη που επιμένει, για τον Ελληνισμό που αντιστέκεται»…

Στις 74 σελίδες περιλαμβάνονται, όπως πάντα, σημαντικά κείμενα ιστορικού, εθνικού, κοινωνικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίσαμε τα εξής:

Tου Στ. Κιοτσέκογλου («Μεγαλιθική, μυστηριακή, Αιγαιακή Θράκη»), του Γ. Λαζαρίδη («Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού και διεθνοποίηση του Ποντιακού Ζητήματος»), του Α. Αντωνάκου («Τί μας συμβουλεύουν οι αρχαίοι Έλληνες για το θέμα της λαθρομετανάστευσης»), του Δ. Βαλασίδη («Το Ιωνικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης»).

Εθνικά θέματα και πολιτικά ζητήματα: Από τον Ν. Δαπέργολα («Ο δρόμος για τη λευτεριά: Μία οδός στενή και τεθλιμμένη»), τον Δ. Σαββίδη («Τα καλά και συμφέροντα του ελληνόφωνου καπιταλισμού»), του Σ. Καραχότζα («Να πώς εκτουρκίζονται οι Πομάκοι της Θράκης»), «Η γκλώσσα Γκρήκο σταίει πεταίνοντα ασταντία – ασταντία».

Αναφορά της Δ. Ρετσινά-Φωτεινίδου στον διεθνή αρχιμουσικό και συνθέτη Νίκο Αστρινίδη, λογοτεχνικά κείμενα, ποίηση, σχόλια, ειδήσεις, αλλά και σελίδες για το βιβλίο.

Αναζητήστε την «Ενδοχώρα» σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Παραγγελίες: endohora@yahoo.gr και στο 6977.462.806, Νικηταρά 23,68131 Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/344802-Kyklophorese-to-108o-109o-periodiko-ENDOCHORA-gia-ten-THrake-poy-epimenei-gia-ton-Ellenismo-poy-antisteketai ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

The post Κυκλοφόρησε το 108ο-109ο περιοδικό «ΕΝΔΟΧΩΡΑ», «για την Θράκη που επιμένει, για τον Ελληνισμό που αντιστέκεται»… appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή