Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Προ των πυλών η λειτουργία του λαγοτροφείου (PHOTO)

Ένα βήμα πριν την επαναλειτουργία του βρίσκεται το Λαγοτροφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Το τελευταίο εικοσαήμερο εντάθηκαν στο μέγιστο βαθμό οι προσπάθειες προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα, να καθαριστεί και να απολυμανθεί ο χώρος, να επισκευαστούν οι κλωβοί στους οποίους θα μπουν οι λαγοί, να γίνουν οι απαραίτητοι ελαιοχρωματισμοί, να κλαδευτούν τα δένδρα και γενικώς να αναδιαμορφωθεί ο χώρος και να γίνει ταυτόχρονα και επισκέψιμος.

Εν αναμονή

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Μουσάς, οι λαγοί που θα προμηθευτεί ο Σύλλογος ως γεννήτορες έχουν ήδη παραγγελθεί από τον μειοδότη προμηθευτή και την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθεί το δείγμα DNA που προβλέπεται από τον νόμο, προκειμένου να εξασφαλιστεί και το πιστοποιητικό γενετικής ταυτοποίησης που χρειάζεται για τους λαγούς γεννήτορες και αμέσως μετά την απάντηση θα γίνει η αγορά και η μεταφορά των λαγών στο χώρο του Λαγοτροφείου.

«Το να λειτουργήσει το Λαγοτροφείο μας ξανά αποτελούσε μια δέσμευση απέναντι στα μέλη μας τον τελευταίο καιρό, μιας και τα τελευταία 3 περίπου χρόνια δεν ήταν δυνατό να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες που έχει, καθαρά για οικονομικούς λόγους. Πρέπει επίσης να τονίσουμε πως είναι μια κίνηση μείζονος σημασίας, από την μια γιατί όπως έχουμε ξαναπεί το λαγοτροφείο είναι ένα τεράστιο έργο που φτιάχτηκε με κόπο και ιδρώτα από τους παλαιότερους και πρέπει να το σεβαστούμε και να συνεχίσουμε την λειτουργία του, από την άλλη, ο λαγός όπως ξέρουμε από την φύση του, έχει μόνο εχθρούς και μαζί και με άλλες ενέργειες όπως σπορές κτλ. με τις απελευθερώσεις λαγών με τον σωστό τρόπο, στις περιοχές ευθύνης μας, θα βοηθήσουμε τη συνέχιση ύπαρξης του είδους σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ακόμα μια φορά να πούμε όμως πως όλα αυτά δεν γίνονται στον αυτόματο πιλότο. Το οτιδήποτε για να γίνει, χρειάζεται πέρα από «χέρια» και την στήριξη του κόσμου στο σύλλογό μας από την μια μέσω της θεώρησης των αδειών κυνηγίου και από την άλλη με την ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου. Με τα λόγια το μόνο σίγουρα είναι πως δεν γίνεται τίποτα. Ενώ με την ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων, γίνονται πολλά αν όχι όλα» υπογράμμισε ο κ. Μουσάς.

Οι άδειες

Αναφορικά με την έκδοση αδειών για την φετινή κυνηγετική περίοδο, ο κ. Μουσάς ανέφερε ότι κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα και τόνισε:

«Παρά τα όσα θέλουν μερικοί ,για τους δικούς τους λόγους τους οποίους αδυνατώ να καταλάβω, να διαδίδουν περί μείωσης των αδειών κυνηγίου στο σύλλογό μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, πως μέχρι στιγμής οι άδειες κυνηγίου, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα ίσως και λίγο καλύτερα, παρόλο την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι μας και την μείωση κατά γενική ομολογία της ύπαρξης θηράματος κυρίως αποδημητικού κτλ. ο κυνηγετικός κόσμος της περιοχής μας, συνεχίζει να στηρίζει το σύλλογό μας και τις προσπάθειές του για όσο το δυνατόν καλύτερα πράγματα. Με την αλλαγή του καιρού και όσο οδεύουμε προς το χειμώνα πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα, καθώς η παρουσία αποδημητικών θηραμάτων θα δελεάσει το ενδιαφέρον των συναδέλφων και θα θεωρηθούν περισσότερες άδειες. Εμείς, σε κάθε περίπτωση είμαστε στο πλευρό των κυνηγών και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο σε ότι αφορά το κυνήγι».


Πηγή