Λαϊκή Συνέλευση στην Αγία Ευφημία: Ψήφισμα πολιτών για δημιουργία ενιαίου δήμου Σάμης (εικόνες + video)

Πλήθος κόσμου στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στην Αγία Ευφημία. Θέμα συζήτησης η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς και η δημιουργία νέου Δήμου Σάμης στα όρια της πρώην επαρχίας Σάμης.

Το προεδρείο αποτελούσαν οι κύριοι Μάκης Μονιάς, Γιάννης Διγαλέτος και Τάσος Καβαλλιεράτος.

Η συγκέντρωση ήταν συνέχεια των προσπαθειών για ένα Δήμο στα όρια της Επαρχίας Σάμης.

Την Παρασκευή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κατατεθούν και τα δυό Ψηφίσματα από την Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών Σάμης.

Ψήφισμα Συνέλευσης Αγίας Ευφημίας

Οι κάτοικοι της επαρχίας Σάμης που συναντηθήκαμε σήμερα 18/10/2018 στην Αγία Ευφημία με θέμα την Διοικητική διαίρεση Κεφαλονιάς αποφασίσαμε:

Συμφωνούμε και ενισχύουμε το ψήφισμα της Λαϊκής συνέλευσης που έγινε τις 29/9 με το οποίο απαιτούμε δημιουργία Δήμου στα όρια της επαρχίας Σάμης. Επισημαίνουμε την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής μας που με όποια άλλη Διοικητική επιλογή μας αποκόπτει από τα κέντρα των αποφάσεων και από τις υπηρεσίες κρατώντας μας στο πολιτικό περιθώριο και καταδικάζοντας μας σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.

Συνδυάζοντας δε και την ανεπάρκεια της τωρινής δημοτικής αρχής και της όποιας επόμενης τότε το πείραμα Καλλικράτης αν απέτυχε για την υπόλοιπη Κεφαλονιάς, την περιοχή μας την καταβαράθρωσε.
Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς και ιδιαίτερα την Βουλευτή του Νομού μας, τον Περιφερειάρχη των Ιονίων Νησιών, τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούν τώρα καθαρά και απερίφραστα καθώς επίσης και έμπρακτα στο αίτημά μας.

Την επόμενη Παρασκευή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κατατεθούν και τα δυό Ψηφίσματα από την Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών Σάμης.

Πηγές: Kefalonias.blogspot.com και samikefalonias.wordpress.com

sineleusi samis pilarou gia neo dimo samis3sineleusi samis pilarou gia neo dimo samis13sineleusi samis pilarou gia neo dimo samis15sineleusi samis pilarou gia neo dimo samis39


Πηγή