Λευκοχώρι Πηνειού: Βασιλικός για Γκίνες (PHOTOS)

Στέκει αγέρωχος εκεί δίπλα στις όχθες του Πηνειού και χαρίζει απλόχερα την ευωδία του στην ευρύτερη περιοχή. Αν και είναι μόλις δύο ετών ο συγκεκριμένος βασιλικός δίκαια μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού το ύψος του αγγίζει το 1,80 και η περίμετρός του είναι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, 10 μέτρα!

Ο βασιλικός βρίσκεται στην ΤΚ Λευκοχωρίου του Δήμου Πηνειού, στο χωράφι του κ. Σάκη Παπαδόπουλου, παλαιού προέδρου της ΤΚ, σε απόσταση περίπου 10 μέτρα από τις όχθες του Πηνειού. Η περιοχή παρουσιάσει άλλη μια όμορφη ιδιαιτερότητα: μέσα από το ποτάμι ξεπροβάλλουν δέκα πανύψηλες μουριές, που έχουν φυτρώσει μόνες τους, σαν να είναι «υδροπονικής καλλιέργειας» όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος .

Ξεκίνησε από κλωναράκι…

Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του βασιλικού, τον άνθρωπο που τον φύτεψε πριν από δύο χρόνια, τον φροντίζει με την αγάπη του και προ ημερών του κατασκεύασε στέγαστρο «γιατί πλησιάζει ο χειμώνας», τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο: «Το έχω ονομάσει το θαύμα της φύσης, ένας βασιλικός που διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Είναι ανθεκτικός σε έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι δύο χρόνων και φυτεύτηκε από κλωναράκι. Δεν έχει ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε πολλά λιπάσματα, νερά ή φάρμακα. Έχουν δείξει ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα αλλά και μέσω διαδικτύου από όλο τον κόσμο. Έχω ενημερώσει το ΝΠ του Δήμου Πηνειού και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, τον δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό για να παρέμβουν και να με βοηθήσουν για το ρεκόρ. Δεν υπάρχει παρόμοιο στον κόσμο. Είμαι τυχερός που ο βασιλικός αυτός βρίσκεται στον κήπο μου»

Θέαμα για μαθητές

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «το ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού είναι πάντα ένας φορέας καλών ειδήσεων σε μια δύσκολη εποχή που έχουμε πάρα πολύ άσχημες ειδήσεις. Ο Σάκης Παπαδόπουλος έχει προσφέρει πολλά στην Κοινότητα και στον δήμο μας και όπως είπε και ο ίδιος κοιτώντας τον βασιλικό βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θαύμα της φύσης. Αυτό το ευλογημένο σταυρολούλουδο, βρήκε τον κατάλληλο χώρο, ευδοκίμησε και έχουμε αυτό το υπέροχο θέαμα με το μοναδικό άρωμα που καλούμαστε σήμερα να διαχειριστούμε. Εμείς ως δήμος θα το αναδείξουμε είτε μέσω των διαδικασιών που θα πρέπει να γίνουν για το ρεκόρ Γκίνες αλλά υπάρχει και σκέψη να φέρουμε μαθητές από τα δημοτικά του δήμου μας για να δούν αυτό το υπέροχο δημιούργημα της φύσης και να θαυμάσουν όλα αυτά που η φύση προσφέρει απλόχερα στον τόπο μας. Σημαντικό γεγονός σε μια δύσκολη εποχή»


Πηγή