Μ. Μουζακίτη: «Νόμιμη και δημοκρατική η διαδικασία της τελευταίας συνεδρίασης».

Δήμος Κέρκυρας Μ. Μουζακίτη: «Νόμιμη και δημοκρατική η διαδικασία της τελευταίας συνεδρίασης».

Με δελτίο τύπου έδωσε την απάντηση της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, Μαρία Μουζακίτη, με αφορμή τις δηλώσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Κέρκυρα να Ζεις» Γιάννη Τρεπεκλή και «Λαϊκή Συσπείρωση» Μπάμπη Χαραλάμπους για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλώντας στο Corfutv.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Η διαδικασία της τελευταίας συνεδρίασης του Δ. Σ. υπήρξε καθόλα νόμιμη, δημοκρατική και απολύτως σύμφωνη με τους νόμους και τον Κανονισμό Λειτουργίας που διέπουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι δυο παρατάξεις αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δηλώνοντας ρητώς ότι αποχωρούν με την αιτιολογία της παρουσίας, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, αστυνομικών στο χώρο του Μον Ρεπό.

Ο κ. Χαραλάμπους, αφού εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το θέμα της συζήτησης, δήλωσε σαφέστατα πως η παράταξή του αποχωρεί και απέχει από την περαιτέρω διαδικασία.

Ο κ. Τρεπεκλής, ο οποίος μάλιστα συγκαταλέγεται στους Δημοτικούς Συμβούλους που κατέθεσαν το αίτημα για τη συζήτηση του θέματος της «Διοικητικής διάρθρωσης (ενδεχόμενης διάσπασης) του Δήμου Κέρκυρας» γνωρίζει πολύ καλά ότι το αρχικό αίτημα δε συνοδευόταν από σχετική εισήγηση και πως η ύπαρξη ή μη εισήγησης δεν αποτελεί – σε καμιά περίπτωση – προϋπόθεση συζήτησης ενός θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπροσθέτως, εάν επιθυμούσε να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση επιτροπής σχετικά με το θέμα είχε τη δυνατότητα να το πράξει παραμένοντας στη συνεδρίαση.

Μετά την αποχώρηση των δυο παρατάξεων, η συνεδρίαση συνεχίστηκε επί μακρόν, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, με τις τοποθετήσεις των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων ή Εκπροσώπων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που είχαν προσέλθει από ολόκληρο το νησί και συμμετείχαν στη διαδικασία παρά τη μαραθώνια διάρκειά της.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, διεξήχθη, ψηφοφορία (και μάλιστα ονομαστική, όπως ζητήθηκε) στην οποία συμμετείχαν οι 27 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Όπως είναι αυτονόητο, στη Δημοκρατία ψηφίζουν μόνον οι παρόντες».


Πηγή