Μακρίσια: Με επιτυχία η 10η εθελοντική αιμοδοσία [Video]

Με επιτυχία και 15 πολύτιμες μονάδες αίματος, ολοκληρώθηκε η 10η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Μακρίσια», που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει περισσότερες από 120 μονάδες, σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη, από την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Κοινοτικού Καταστήματος Μακρισίων, όπου από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, στηρίζοντας αυτή τη σημαντική προσπάθεια, που στόχο έχει να δώσει ζωή στον πάσχοντα συνάνθρωπο. «Αν και σε κάθε αιμοδοσία έχουμε 1-2 νέους εθελοντές, ωστόσο υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από την πλευρά των νέων, που δεν έχουν κατανοήσει τη μεγάλη σημασία εθελοντικής αιμοδοσίας. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι η ενημέρωση θα πρέπει να ξεκινάει από το σχολείο, ώστε τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουν για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος και από την άλλη πλευρά, κι εμείς, ως μέλη του Συλλόγου, προσπαθούμε να δίνουν το παράδειγμα, αιμοδοτώντας κάθε φορά», σχολίασε ο γραμματέας του Συλλόγου, Αντώνης Γριβάκης, που ήταν και ο πρώτος που αιμοδότησε χθες.

Με 15 μονάδες αίματος

Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτών, Λίνας Παπαδοπούλου και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Έτσι, μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρώσει 15 μονάδες, για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου. «Πρόκειται για έναν οργανωμένο Σύλλογο, τα μέλη του οποίου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους από την περιοχή, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε, ελπίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια θα βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στη νεολαία, όχι μόνο της περιοχής αλλά και του Πύργου ευρύτερα», σχολίασε η κα Ζαχαριαδή, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως, οι ανάγκες για αίμα στο Νοσοκομείο Πύργου παραμένουν, με το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας να δίνει αγώνα καθημερινά για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Γι’ αυτό και κάλεσε όλους τους υγιείς πολίτες, να αιμοδοτούν βοηθώντας και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους, καθώς τα οφέλη και για τους ίδιους, είναι πολλαπλά.

Ενόψει εκλογών

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου πραγματοποίησαν μια ακόμα συνάντηση, προκειμένου να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την διεξαγωγή των εκλογών, που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους. Γι’ αυτό και απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν, για τη συνέχιση της δραστηριοποίησης του Συλλόγου, που τόσα έχει προσφέρει στην περιοχή.

Από τη Νάνσυ Σπυροπούλου


Πηγή