Με Μάζουρεκ σπουδαίο διπλό στα Γιάννενα ο Παναιτωλικός

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Την αρνητική παράδοση που είχε ο Παναιτωλικός στα Γιάννενα την έσπασε σήμερα επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η αγωνιστική της Super League.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Με πρωταγωνιστή τον Φράνκο Μάζουρεκ που πέτυχε και τα δύο γκολ, τα «καναρίνια» σημείωσαν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους στα Γιάννενα για την μεγάλη κατηγορία έπειτα από πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με 3-5-2 και τον Νικολιά σε ρόλο έκπληξη του δεξιού μπακ-χαφ. Πιο συγκεκριμένα ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας στα στόπερ, ο Νικολιάς δεξιός μπακ-χαφ, ο Κακούμπα αριστερός, ο Λίλα κόφτης, οι Γιάκος, Κούζικ μπροστά του και οι Κρίζμαν, Ξύδας επιθετικό δίδυμο.Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε 4-2-3-1 και τους Κυριακίδη στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Άργκους, Μαλή, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο μπροστά από τα στόπερ, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τους Γουίλιαν, Ντίας στα άκρα και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους. Με εξαίρεση ένα 10λεπτο στα μισά του όπου ο ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που έφτανε με μεγαλύτερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Μόλις στο 11′ άγγιξε το γκολ όταν μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων ο Ντίας έβγαλε τον Μοράρ τετ α τετ με τον Βελλίδη, ο Ρουμάνος έσκαψε την μπάλα, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΣ απέκρουσε, αν και ήταν πεσμένος, με το ένα χέρι.

Τελικά η υπεροχή των «κυανοκίτρινων» μετουσιώθηκε σε γκολ στο 43′, όταν μετά από σέντρα του Γουίλιαν ο Μάζουρεκ βρέθηκε σε θέση φορ, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Ετσι η λήξη του πρώτου 45λεπτου βρήκε τα «καναρίνια» μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν. Αλλαξαν το σύστημα σε 4-4-2, μέχρι το 68′ πραγματοποίησαν και τις 3 αλλαγές τους, κράτησαν μπάλα, αλλά καθαρή ευκαιρία δημιούργησαν.

Οι Αγρινιώτες έδωσαν χώρο, αμύνθηκαν σωστά και στις καθυστερήσεις ήταν εκείνοι που έφτιαξαν ουσιαστικά ευκαιρίες. Αρχικά με την κοντινή προβολή του Μάζουρεκ στο 91′, μετά με τον Μανά που δεν κατάφερε να κάνει την εξ’ επαφής προβολή και τελικά στο 95′ όταν όλος ο ΠΑΣ ήταν μπροστά, ο Μανά σέρβιρε στον Μάζουρεκ και εκείνος από κοντά διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και του Παναιτωλικού.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Λίλα, Τζημόπουλος, Σκόνδρας(46′ Αποστολόπουλος), Κρίζμαν, Γιάκος, Ξύδας (68′ Aθανασιάδης), Κακουμπά, Κούζικ (60′ Βιντάλ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Μοράρ (78′ Καμαρά), Ντίας, Ρότσα, Μαλής, Άργκους(73′ Xαντάκιας), Λουσέρο, Γουίλιαν (68′ Mανά).

The post Με Μάζουρεκ σπουδαίο διπλό στα Γιάννενα ο Παναιτωλικός appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή