Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών

Την παρέμβαση της Περιφέρειας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού ώστε να λειτουργήσει ομαλά και επαρκώς η μεταφορά των τωνητών από και προς το σχολείο.

Χθες ο κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και καθηγητής στο Σχολείο, επισκέφθηκε με ομάδα μαθητών τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο , στον οποίο παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Μπράμου, εξέθεσαν σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο: «Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η μεταφορά των μαθητών και η ρύθμιση κάποιων ανωμαλιών που καταγράφηκαν στο ξεκίνημα της χρονιάς σε ορισμένα δρομολόγια. Λάβαμε τις απαραίτητες υποσχέσεις ότι άμεσα θα επιλυθούν τα προβλήματα , ελπίζουμε να συμβεί. Υπάρχει σωρεία άλλων ζητημάτων όπως το κτιριακό, το οποίο είναι θέμα του δήμου Πηνειού, πού είναι ο επόμενος σταθμός στη σημερινή μας εξόρμηση να επισκεφτούμε τον αντιδήμαρχο Πηνειού για να το συζητήσουμε

Θα πάμε και στον δ/ντή εκπαίδευσης για κάποια κενά στους καθηγητές ειδικά στα μαθήματα της Γ΄Λυκείου όπως η Βιολογία και η Οικονομία και ελπίζουμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα

Είμαστε 90 παιδιά στο Μουσικό Σχολείο, δεν ξέρω γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχει θέμα. Τα σχολεία αλλάζουν πληθυσμό ανά χρονιά. Φέτος Έχουμε μια ποσοτικά και ποιοτικά καλή Α’ Γυμνασίου και πιστεύω ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια καλύτερη πορεία».

Γενική Συνέλευση

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων τέθηκαν τρέχοντα επίκαιρα και ουσιώδη ζητήματα για το τρέχον σχολικό έτος: πρόγραμμα σπουδών, επάρκεια διδακτικού προσωπικού, λειτουργικά ζητήματα του χώρου του σχολείου, μεταφορά των παιδιών, σίτιση, κτιριακό. Ο Σύλλογος καταγγέλλει «την τακτική του τσουβαλιάσματος , της υπερφόρτωσης των σχολικών λεωφορείων συμπιέζοντας και συμπυκνώνοντας τα δρομολόγια προς όφελος προφανώς των εχόντων να κερδίζουν από την περίπτωση αυτή. Υπάρχει επιπλέον και περίπτωση που η απόσταση των 14 χλμ Κυλλήνης Βαρθολομιού να γίνεται πλέον των 75 λεπτών αναγκάζοντας τους μαθητές να αλλάζουν ακόμη και τρία λεωφορεία»


Πηγή