Ν. Νικολόπουλος: Ο Σπίρτζης δεν απαντά στις καταγγελίες μας όμως η Δικαιοσύνη παρήγγειλε έλεγχο και στην ΕΡΓΟ […]

ΟΠρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πληροφορηθείς ότι η Δικαιοσύνη παρήγγειλε έλεγχο των καταγγελιών του για την αμαρτωλή σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη, με τη Δικαιοσύνη να ζητάει έλεγχο από τους ελεγκτές της Ε.Δ.ΕΛ. αφήνει έκθετο τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, πρόσωπα της διοίκησης και τα μεγαλοστελέχη που έχουν βάλει τις υπογραφές τους. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι, και ιδίως ο αρμόδιος Υπουργός, κινδυνεύει να παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος και να πάρει μαζί του και όλους του εμπλεκόμενους, εφόσον επιβεβαιωθούν απάτες και παρανομίες.

Ωστόσο, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τον δρόμο που θα τραβήξει…

Από την πλευρά μας, οφείλω να θυμίσω ότι με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή, τις οποίες κοινοποιούσαμε στη Δικαιοσύνη και στον Επιθεωρητή/Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα, καταγγείλαμε στον κ. Σπίρτζη τις απάτες και τις παρανομίες που συντελούνται στην αμαρτωλή σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ. Ο κ. Σπίρτζης, όμως, είτε δεν απαντούσε στις ερωτήσεις μας, είτε μας κοινοποιούσε απλά έγγραφα της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, χωρίς ποτέ να ελέγξει τις καταγγελίες και χωρίς να λάβει κανένα μέτρο, για να σταματήσει το… πάρτι που είχε στηθεί από τους «εθνικούς εργολάβους» στα πλαίσια της παραπάνω σύμβασης.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ»

Από το 2015 καταγγείλαμε στον κ. Σπίρτζη, ότι οι ντόπιοι εργολάβοι που εκτελούν σε κοινοπραξία με την έχουσα την «ειδική εμπειρία» σε έργα σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης Ιταλική εταιρεία «ALSTOM TRANSPORT SA», προσπαθούν με παράνομες μεθοδεύσεις να πετύχουν την υπογραφή Συμπληρωματικής Σύμβασης, που θα αποφέρει σκανδαλωδώς στις τσέπες τους πολλά ακόμη εκατομμύρια ευρώ, και παράλληλα ν’ αποκτήσουν την «ειδική εμπειρία», για να συμμετέχουν αυτοδύναμα, χωρίς δηλαδή να συμπράττουν με εξειδικευμένες εταιρείες ή να δανείζονται «ειδική εμπειρία», σε διαγωνισμούς έργων σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης. Προκειμένου δε να πετύχουν τους σκοπούς τους, τους χορηγούνταν από την ΕΡΓΟΣΕ συνεχείς παρατάσεις στην προθεσμία αποπεράτωσης της σύμβασης (26/9/2016), με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη να παραμένει χωρίς σηματοδότηση-τηλεδιοίκηση μέχρι και σήμερα.

Εντούτοις, ο κ. Σπίρτζης αδιαφόρησε για τις καταγγελίες μας και οι εργολάβοι πέτυχαν πρόσφατα και τους δυο σκοπούς τους, αφού αφενός το Ελεγκτικό Συνέδριο με την Απόφαση 1314/6-6-2018 του «Μείζονος— Επταμελούς Σύνθεσης» Τμήματός του έκρινε τελικά, ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της Συμπληρωματικής Σύμβασης, και αφετέρου η ΕΡΓΟΣΕ με το υπ’ αρ. πρωτ. οικ.7014/12-6-2018 έγγραφό της χορήγησε παράνομα βεβαίωση «ειδικής εμπειρίας» στην εταιρεία ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., θυγατρική της ΑΚΤΩΡ.

Εντούτοις, με την υπ’ αρ. πρωτ. 764/48/16-08-2018 Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε. προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κάναμε ανακεφαλαίωση των προηγούμενων καταγγελιών μας και καταγγείλαμε αφενός ότι η παραπάνω απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία βασίστηκε σε ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς της ΕΡΓΟΣΕ, είναι «προφανώς εσφαλμένη» και πρέπει ως αρμόδιος υπουργός να ασκήσει κατ’ αυτής αναίρεση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τα άρθρα 70, 86 και 87 του N. 4129/2013 ( Κύρωση του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο), και αφετέρου, ότι, όπως τον προϊδεάσαμε με προηγούμενη Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε, ο πρόθυμος νέος Διευθυντής Έργων της ΕΡΓΟΣΕ χορήγησε παράνομα στους «εθνικούς εργολάβους» την παραπάνω βεβαίωση «ειδικής εμπειρίας».

Όμως, ο κ. Σπίρτζης, αντί να απαντήσει στις παραπάνω σοβαρές καταγγελίες, μας διαβίβασε έγγραφα της υπόλογης και παρανομούσας ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, καλύπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις παρανομίες και τις απάτες τους.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που ο κ. Σπίρτζης θέλησε να καλύψει εγκάθετους των «εθνικών εργολάβων» στην ΕΡΓΟΣΕ. Αυτό που ξέρω όμως είναι, ότι ήδη οι «εθνικοί εργολάβοι» κάνουν χρήση της χορηγηθείσας βεβαίωσης «ειδικής εμπειρίας», εκδίδοντας prospectus ως «AKTOR signalling» και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς, που χωρίς τη βεβαίωση αυτή δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Επίσης, έχοντας την εν λόγω βεβαίωση, τους ανατέθηκε παράνομα, όπως κατήγγειλα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με την υπ’ αρ. πρωτ. 31/4/17.7.2018 Ερώτηση, στα πλαίσια της σύμβασης 751/2015 της ΕΡΓΟΣΕ η εκτέλεση εργασιών σηματοδότησης για την «κυκλοφοριακή εξασφάλιση συρμών στο τμήμα ΣΣ Αθηνών-ΣΣ. ΑΙΡ» .

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ;

Και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κατέληξε:

«Ωστόσο, η Δικαιοσύνη απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι τυφλή, αλλά όχι… κουφή. Και όπως είχα την ευκαιρία να αντιληφθώ κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής μου στην ΕΡΓΟΣΕ, οι διοικούντες έχουν χάσει τον ύπνο τους και την ψυχραιμία τους, επιδιδόμενοι σε ένα κυνήγι μαγισσών για το ποιος είναι ο πληροφοριοδότης των καταγγελιών μου. Ελπίζω ειλικρινά να μην ευσταθούν οι πληροφορίες ότι έφτασαν σε σημείο να απειλούν υπαλλήλους της εταιρείας επειδή τους θεωρούν υπευθύνους, γιατί τότε το κατηγορητήριο σε βάρος τους θα μεγαλώσει και άλλο. Και επαναλαμβάνω και κάτι που το είπα δημόσια και στους διοικούντες: Σημασία δεν έχει ο τρόπος που έφτασαν οι πληροφορίες, αλλά εάν αυτές είναι σωστές και αληθείς, αλλά και αν πράγματι, αποδειχτεί ότι κάποιοι ζημιώνουν κατά πολλά εκατομύρια ευρώ το δημόσιο με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις τους.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, δεν κραυγάζει. Ούτε ασπάζεται την απολύτως καταδικαστέα λογική των φυλακών… «για να κερδίσουμε τις εκλογές»!!! Στέκει όμως πάντα στο πλευρό της αλήθειας και των δικαίων του λαού, επιδιώκοντας διαφάνεια και δικαιοσύνη προς κάθε κατεύθυνση. Γι’ αυτό και διαχρονικά, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Κλέφτες και λαμόγια πρέπει να αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή τους!»

thepressroom.gr/

The post Ν. Νικολόπουλος: Ο Σπίρτζης δεν απαντά στις καταγγελίες μας όμως η Δικαιοσύνη παρήγγειλε έλεγχο και στην ΕΡΓΟΣΕ έχουν χάσει τον ύπνο τους appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή