Νέα κλοπή στην λαϊκή αγορά Αμαλιάδας

Νέο ‘χτύπημα’ στο χώρο τέλεσης της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας, καθώς άγνωστοι αφαίρεσαν εκ νέου τεντόπανα που λειτουργούν ως στέγαστρα, αφήνοντας ακάλυπτες τις θέσεις των πωλητών της λαϊκής.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τα τεντόπανα από έξι θέσεις που είναι τοποθετημένοι πωλητές οπωροκηπευτικών προϊόντων και από την πρώτη στιγμή το συμβάν καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Οι δράστες ωστόσο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να σταματήσουν και επανήλθαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας, καθώς όπως διαπιστώθηκε αφαιρέθηκαν και άλλα τεντόπανα, αυτή την φορά από τέσσερις θέσεις που στεγάζονται πωλητές βιομηχανικών προϊόντων.

Σε εγρήγορση

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το νέο αυτό κρούσμα και άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό και το καταγγέλλω. Κάποιοι έχουν βαλθεί να αφαιρέσουν όλα τα τεντόπανα της λαϊκής αγοράς. Θεωρώ ότι είναι προδιαγεγραμμένη συμπεριφορά από συγκεκριμένο άτομο ή άτομα. Εμείς υποβάλλαμε μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας και η Ασφάλεια είναι σε εγρήγορση, ενώ τοποθετήσαμε και κάμερες στο χώρο».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε επίσης: «Είναι ασυνείδητοι αυτοί που το κάνουν. Δεν ξέρω εάν πρόκειται για απλή κλοπή ή εάν αποσκοπούν σε κάτι άλλο. Δεν σέβονται τους ανθρώπους που εργάζονται στο συγκεκριμένο χώρο. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Εάν συνεχίσουν έτσι και αφαιρέσουν και άλλα τεντόπανα θα καταστεί δυσλειτουργική η λαϊκή αγορά».

Η ζημιά που έχει προκληθεί μέχρι στιγμής ξεπερνά τις 4.500 ευρώ και ο κ. Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα εάν υπάρξει και νέο κρούσμα.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος δεν φυλάσσεται, καθώς χρησιμοποιείται και για παρκινγκ κατά τις ώρες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων στο δημοτικό στάδιο.


Πηγή