Νεκρός 24χρονος κυνηγός από το όπλο αδελφικού του φίλου

Στο πένθος βυθίστηκε το Χρυσοχώρι Αρκαδίας στο άκουσμα του θανάτου του Θοδωρή Αλεξανδρόπουλου, που «έσβησε» στον δρόμο για το Νοσοκομείο Πύργου, «χτυπημένος» από το όπλο αδελφικού του φίλου, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, στην περιοχή των Οχθίων, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Ο θάνατος του 24χρονου Θοδωρή, είναι ο 3ος από την ημέρα έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου (σ.σ στις 26 Αυγούστου στη Φθιώτιδα και στις 10 Οκτωβρίου στην Κρήτη) γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το, κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και αυτοπροστασίας (ρόλοι στο ομαδικό κυνήγι, ρούχα με φωσφορούχα διακριτικά, ενδοεπικοινωνία κ.α) από τους κυνηγούς. Τις απαντήσεις ωστόσο, για τα αίτια και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος νεαρός, αναμένεται να δώσει το Α.Τ Τροπαίων, που έχει αναλάβει την προανάκριση, καθώς το δυστύχημα συνέβη σε γεωγραφικά – διοικητικά όρια του.

Κυνηγούσαν τραυματισμένο θήραμα

Ο 24χρονος, είχε πάει μαζί με 7-8 φίλους του για κυνήγι αγριογούρουνου, στην περιοχή των Οχθίων, που απέχει σχεδόν 10 χιλιόμετρα από το χωριό του, το Χρυσοχώρι του Δήμου Ηραίας, κοντά στα γεωγραφικά όρια με την Ηλεία. Ήταν γύρω στις 6:00 το απόγευμα, κι ενώ οι φίλοι κυνηγοί «καταδίωκαν» ένα τραυματισμένο θήραμα, προκειμένου να του ρίξουν την…χαριστική τουφεκιά, ο Θοδωρής έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, χτυπημένος – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – από την καραμπίνα αδελφικού του φίλου, φέροντας σοβαρό τραύμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Όταν συνειδητοποίησαν τι έχει συμβεί, οι φίλοι του, τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο τους, κι από εκεί ξεκίνησαν με προορισμό το Νοσοκομείο Πύργου, έχοντας ωστόσο ενημερώσει το ΕΚΑΒ, για να «μοιράσουν» τη διαδρομή και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι διασώστες παρέλαβαν τον άτυχο νεαρό κοντά στις Καρούτες και παρά τις προσπάθειες τους να τον επαναφέρουν στη ζωή, δεν τα κατάφεραν. Ήταν ήδη αργά, αφού ο 24χρονος είχε εκπνεύσει κατά τη διαδρομή. Έτσι, στο Νοσοκομείο του Πύργου, οι γιατροί περιορίστηκαν στο να διαπιστώσουν τον θάνατό του.

Ποιος να το πει στη μητέρα του;

Συντετριμμένοι οι φίλοι του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που συνέβη. Και ποιος να βρει του κουράγιο να πει τα κακά νέα στους δικούς του ανθρώπους, στη μητέρα και στον αδελφό του; Τα δυο αγόρια, είχαν επιστρέψει στο χωριό από την Αθήνα, πριν 2-3 χρόνια, όταν «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας τους, «προδομένος» από την καρδιά του. Γύρισαν για να φροντίσουν την περιουσία τους και να βρίσκονται δίπλα στη μητέρα τους. Ο Θοδωρής, όταν έβρισκε χρόνο, πήγαινε για κυνήγι με τους φίλους του. Κι αυτή του η αγάπη, έμελε να είναι μοιραία για την ίδια του τη ζωή.

Ο άτυχος νέος, ήταν γνωστός σε αρκετέςκυνηγετικές παρέες της Ηλείας, αφού αρκετοί κυνηγοί από το νομό επιλέγουν τηνπεριοχή των Τροπαίων για κυνήγι.

O Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νέου.

Νάνσυ Σπυροπούλου


Πηγή