Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Βγαίνει από τον γύψο η νέα πτέρυγα – Βρέθηκαν τα χρήματα

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και απομένει η ολοκλήρωση του έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.

Πρόκειται για το πιο πολυσυζητημένο έργο της περιοχής, το οποίο έχει περάσει από σαράντα κύματα και παρά τις άπειρες υποσχέσεις, παρεμβάσεις και συσκέψεις που έχουν γίνει, ακόμη και σήμερα παραμένει ανολοκλήρωτο και ανενεργό.

Η εξασφάλιση του υπόλοιπου ποσού της χρηματοδότησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και απομένει πλέον να ξεπεραστούν τα υπόλοιπα εμπόδια που είχαν ανακύψει με την εργοληπτική εταιρεία για να προχωρήσουν οι εργασίες και να γίνει η πολυπόθητη παράδοση του έργου.

Ακόμη 700.000 ευρώ

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε η διοίκηση του Νοσοκομείου, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που αγγίζει τις 700.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα, για το έργο: «Κατασκευή 1ου ορόφου για δημιουργία ΜΕΘ και χειρουργείων Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας» με συνολικό προϋπολογισμό 2.356.638,35 ευρώ, εξασφαλίστηκε το χρηματικό ποσό των 470.560,20 ευρώ και για το έργο «Προσθήκη διώροφου κτιρίου για ΤΕΠ, ΜΑΦ & Η/Μ εγκαταστάσεων Γ.Ν. Αμαλιάδας» με συνολικό προϋπολογισμό 2,771.743,00 ευρώ εξασφαλίστηκε το χρηματικό ποσό των 204.743,00 ευρώ.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας ανέφερε: «Η χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου υπάρχει, καθώς εξασφαλίστηκαν 700.000 ευρώ περίπου, που έχουν αξιολογηθεί ως υπολειμματικές εργασίες, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες περάτωσης. Από εκεί και πέρα εκκρεμούν οι νομικές διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο».

Ο κ. Λέντζας μάλιστα καλεί τον δήμο Ήλιδας να προχωρήσει… στα δέοντα: «Πρόκειται για ένα έργο που έχει ξεφύγει από όλα τα χρονοδιαγράμματα και ο δήμος μαζί με τις τεχνικές του υπηρεσίες πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, να ξεπεραστούν τα νομικά ζητήματα και να προχωρήσει το έργο. Είναι κρίμα και άδικο από την στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα να μην μπορούν να αξιοποιηθούν. Η ολοκλήρωση της πτέρυγας θα βάλει τέλος και στην φημολογία περί κλεισίματος του Νοσοκομείου».


Πηγή