Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στο 16ο Συνέδριο Γαστρονομίας στο Ζάππειο

Ο Δήμος Λευκάδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ και το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, συμμετέχουν στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Πολιτισμός – Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία», στα πλαίσια του 16ουΕυρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου που πραγματοποιείται από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης ενώ μέσα από τις συνεδριακές εκδηλώσεις θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι συμμετέχοντες – συνεργαζόμενοι φορείς θα παρουσιάσουν και θα αναδείξουν με διαδραστικό τρόπο τις σημαντικότερες πτυχές της πολιτιστικής, τουριστικής και γαστρονομικής ζωής των νησιών του Δήμου μας.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της Λευκάδας, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η γαστρονομική παρουσίαση παραδοσιακών λευκαδίτικων πιάτων από τη Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, η ομιλία – παρουσίαση”Η Λευκάδα και τα Κρασιά της” από τον κ. Άρη Σκλαβενίτη, Οινολόγο –Sommelier και η επίσκεψη διάσημων προσκεκλημένων – φίλων της Λευκάδας.

Από το Δήμο Λευκάδας


Πηγή