Ο Εγκέλαδος έκανε ζημιά στο Σινέ Ρόδον

O Κάμπος και η Βουπρασία και για την ακρίβεια τα ακίνητά τους, στάθηκαν στο… ύψος τους με μικρορωγμές μόνο μετά τον ισχυρόσεισμό τα ξημερώματα ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, αλλά όχι και ημεγαλύτερη οθόνη προβολής στην Ελλάδα,στο θερινό σινεμά του Σταφιδόκαμπου το Σινέ Ρόδον.

Η τεράστια οθόνη διαστάσεων 15 Χ12 υπέστη ζημιές. Ρωγμές ενώ έπεσαν τμήματα της κορνίζας της. Μηχανικοί θα την ελέγξουν λεπτομερέστατα για να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς.

Μικρές ζημιές υπέστη και το κτίριο που στεγάζει το Πνευματικό Καλλιτεχνικό κέντρο Σταφιδοκάμπου.

Μόλις έγινε γνωστή η ζημιά στο Σινέ Ρόδον, εμφανίστηκαν στο f/b αναρτήσεις από φίλους του Σινέ που προσφέρονταν για εθελοντική χειρονακτική εργασία για την επισκευή των ζημιών.

Αυτοψία

Τόσο στο Δήμο Πηνειού όσο και στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης έγιναν από κλιμάκια μηχανικών αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες. Επίσης μετά την εκδήλωση του μεγάλου σεισμού οι δήμαρχοι Πηνειού Αλέξης Καστρινός και Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας έκαναν με οχήματα περιοδεία στα όρια των δήμων για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν υπήρχαν ζημιές. Τελικά διαπιστώθηκαν μόνο μικροζημιές (ρωγμές) που δεν εμπνέουν εκ πρώτης όψεως ανησυχίες. Τα σχολεία την Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά στον Κάμπο και την Βουπρασία.

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η φήμη για ζημιά στον υδατόπυργο των Καβασίλων που τελικά απεδείχθη ότι ήταν μόνο φήμη.


Πηγή