Ο Σάκης Ρουβάς για τη φονική πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά: «Ο μικρός μας γιος ήταν σπίτι με τους παππούδες»

Ο Σάκης Ρουβάς για τη φονική πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά: «Ο μικρός μας γιος ήταν σπίτι με τους παππούδες»

Ο Σάκης Ρουβάς συγκλονίζει μιλώντας για τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς στον Νέο Βουτζά όπου μένει με την οικογένειά του.

«Στο σπίτι μας ήταν ο μικρός μας γιος, ο Απόλλωνας, μαζί με παππούδες, γιαγιάδες και τον αδελφό μου. Η υπόλοιπη οικογένεια ήταν μαζί μου στην Κέρκυρα, καθώς την προηγούμενη από το συμβάν βραδιά είχα μια συναυλία εκεί. Ήταν πολύ δύσκολες ώρες… Μας συγκλόνισε όλο αυτό που συνέβη και άφησε πίσω του τόσα θύματα». Και πρόσθεσε στο περιοδικό People: «Θα πάρει χρόνια να αποκατασταθεί η περιοχή. Το γεγονός ότι έχουν μαζευτεί σε ένα ταμείο κάποια χρήματα δεν σημαίνει πως έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις σε όλο τον κόσμο. Ακόμα κι όταν συμβεί αυτό, πόσο εύκολο είναι να ξαναχτίσεις ένα σπίτι από την αρχή; Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Θα πάρει πολύ καιρό για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά. Ήταν μια μεγάλη καταστροφή με τραγικές συνέπειες. Μέχρι πριν από λίγο καιρό έβλεπες παντού μαύρο. Τελευταία όμως είναι σαν να στέλνει η ίδια η φύση ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας. Μέσα σε ένα γκρίζο τοπίο από καμένα δέντρα, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται το έδαφος, το οποίο είναι κατάφυτο από άγρια κυκλάμινα. Οι σκίνοι –που είναι πολύ ανθεκτικοί–, ενώ είχαν καεί μέχρι τη ρίζα, τώρα πρασινίζουν και βλέπεις βλαστάρια…».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/345764-O-Sakes-Roybas-gia-te-phonike-pyrkagia-ston-Neo-Boytza-O-mikros-mas-gios-etan-spiti-me-toys-pappoydes ΚΟΙΝΩΝΙΑ

The post Ο Σάκης Ρουβάς για τη φονική πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά: «Ο μικρός μας γιος ήταν σπίτι με τους παππούδες» appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή