Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: «Τα πρώτα 8+2 θετικά μέτρα της Κυβέρνησης»

Το επόμενο δίμηνο και με ορίζοντα την ψήφιση του προϋπολογισμού θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή τα πρώτα θετικά μέτρα έπειτα από 8 χρόνια καταστροφικής λιτότητας. Η Κυβέρνηση πλέον έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της για την υλοποίηση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού.

Τα πρώτα 8 + 2 θετικά μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση στην Βουλή είναι τα εξής:

1.Ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, που θα ίσχυε από 1/1/2019.

2.Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/1 2019, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις (κατάργηση υπερκατώτατου μισθού για εργαζόμενους μέχρι 25 ετών.

3.Παράταση ισχύος του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών και το 2019 (έληγε το 2018) και διεύρυνση των κατηγοριών, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν (ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν μπλοκάκια κλπ).

4.Καταβολή αναδρομικών – πιθανότατα εφ άπαξ μέχρι τέλους του έτους- σε ένστολους (Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς.

5.Μείωση από 1/1/19 ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, έως και 35%.

6.Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά στα επόμενα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από το 2019.

7.Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ανατίμηση του πετρελαίου.

8.Διανομή κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει και τα 900 εκατ. ευρώ.

9.Προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ενισχυθεί και μονιμοποιηθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Επίσης 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία.

10.Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς – ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις.

Ελεύθερη η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την 28η Οκτωβρίου


Πηγή