Οταν η Μίνι Περιμετρική της Πάτρας ήταν χωράφια (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μπορεί αυτή τη στιγμή η Μίνι Περιμετρική να λειτουργεί, να διευκολύνει το κυκλοφοριακό της Πάτρας, και παρά τις μικρές αστοχίες που έχουν παρατηρηθεί και συζητούνται για να επιλυθούν, να είναι ένα σημαντικό έργο, εντούτοις ελάχιστοι μπορούν να θυμηθούν πως ακριβώς ξεκίνησε.

Στο βάθος η πλατεία Μαρούδα. Τα γκρεμίσματα έχουν αρχίσει (Φεβ. 2008)

Δηλαδή, το πως ακριβώς ήταν η περιοχή των Ταμπαχάνων και της Γ’ Ορειβατικού όταν ξεκίνησε το έργο, τι προβλήματα προέκυψαν ειδικά με το τμήμα του Υδραγωγείου που μετακινήθηκε και τόσα ακόμα.

Η Γ' Ορειβατικού. Ποιος την θυμάται έτσι;

Ο συμπολίτης, πολιτικός μηχανικός, Λυκούργος Σταματελάτος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας είναι ένας από τους λίγους που έζησε βήμα – βήμα την κατασκευή του έργου αυτού.

Στη γωνία με την πλ. Μαρούδα. Σήμερα δεν υπάρχει

Ο συμπολίτης, πολιτικός μηχανικός, Λυκούργος Σταματελάτος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας είναι ένας από τους λίγους που έζησε βήμα – βήμα την κατασκευή του έργου αυτού.

Σημειώνεται πως ο Λυκούργος Σταματελάτος ήταν στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος από το οποίο συγχρηματοδοτείτο το έργο. Η σημερινή του ιδιότητα είναι Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Στις φωτογραφίες εμφανίζονται, επίσης, οι πρώην Γ.Γ. της ΠΔΕ κκ Π.Καββαδάς, Σ. Σπυρίδων και Α. Αποστολόπουλος, η τότε Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λ. Μενδώνη και ο τότε δήμαρχος Α.Φούρας και βεβαίως υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο τότε δήμαρχος Ανδρέας Φούρας στο υδραγωγείο

Κι όχι μόνο, αλλά φρόντισε να αποτυπώσει με την φωτογραφική του μηχανή σπάνιες εικόνες, που ελάχιστοι θυμούνται πια.

Η μεταφορά τμήματος του υδραγωγείου

Οι φωτογραφίες αφορούν τόσο στη διάνοιξη της Περιμετρικής στα Ταμπάχανα, όσο και στα έργα που έγιναν για την μεταφορά τμήματος του υδραγωγείου.

Αιώνες αφότου χτίστηκε, μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο κει!

.

Τα πάντα είναι έτοιμα για τη μεταφορά του Εκει ήταν κάποτε η κοιλάδα της Αρόης Παλιά και νέα έργα μαζί, στην υπηρεσία των Πατρινών. Τα χωρίζουν μερικοί αιώνες! Αυτό ακριβώς:Σχέδια επί χάρτου


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία