Όταν ο Γιάννος πάλευε για τον… σοσιαλισμό και έλεγε ότι είμαστε σοβιετική οικονομία – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Με τον Γιάννο Παπαντωνίου να περνά ήδη το πρώτο του βράδυ στην πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν οι τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη» και να τρώει τα «ταπεινά» μακαρόνια για βραδινό, οι χρήστες του διαδικτύου θυμήθηκαν κάποιες μερικές επικές ατάκες του άλλοτε κραταιού υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη. Πρώτη και καλύτερη, όταν ο Γιάννο φώναζε με ενθουσιασμό σε ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Συντρόφισσες και Σύντροφοι. Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι».

Άλλοι ανέσυραν από τη μνήμη τους, όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, το καλοκαίρι του 2002, μαζί με το -τότε- μισό υπουργικό συμβούλιο, τραγουδούσε στις Πρέσπες «Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι».

Ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν επίσης, είναι από μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2012, στην εποχή της κορύφωσης της κρίσης, στο Bloomberg, με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτή τη συνέντευξη ο Γιάννος Παπαντωνίου, χαρακτήριζε την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετική οικονομία της Ε.Ε. και ζητούσε να εφαρμοστούν οι περικοπές και τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί ώστε να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία