Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού: Εκστρατεία ενημέρωσης στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σειρά δράσεων πρόληψης

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού (25η Οκτωβρίου) το Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου και η Ακτίνα Εθελοντισμού σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής Πάτρας» συμμετείχαν στην ενημερωτική καμπάνια που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, μπροστά από το Δημαρχείο.

Στελέχη του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου με τη βοήθεια εθελοντών του Αγρινίου και του Άλματος Πατρών, ενημέρωσαν δεκάδες γυναίκες που πέρασαν από το σημείο στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε όσες πάσχουν, ότι υπάρχουν Δομές, τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στην Πάτρα που μπορούν να απευθύνονται ώστε να απαλύνουν τον πόνο τους και να λύσουν το πρόβλημά τους με επιστημονική υποστήριξη.

andrea-apostolopoulou
Η εκπαιδευμένη εθελόντρια, μέλος του συλλόγου «Άλμα Ζωής Πάτρας» Μαρία Ανδρεά – Αποστολοπούλου

Η εκπαιδευμένη εθελόντρια και μέλος του συλλόγου «Άλμα Ζωής Πάτρας» Μαρία Ανδρεά – Αποστολοπούλου τόνισε στη «Σ»: «Ανά την Ελλάδα πάσχουμε ως προς τα στατιστικά στοιχεία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως μια στις οκτώ γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Το γενικό αυτό στοιχείο μπορεί να ισχύει τόσο για την Αιτωλοακαρνανία, όσο και για την Αχαΐα. Δεν υπάρχει μητρώο καταγεγραμμένων ασθενών πουθενά στην Ελλάδα. Το μήνυμα είναι πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και σε αυτό το πλαίσιο κινείται το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, που παρέχει και εξετάσεις. Υπάρχουν ακόμη αρκετές γυναίκες που πάσχουν και το κρατούν για τον εαυτό τους, γιατί φοβούνται. Ακόμη και να εντοπίσουν σοβαρά σημάδια, φοβούνται να πάνε στον γιατρό και τα παραδείγματα αυτά δυστυχώς είναι πολλά. Ακόμη και αν νοσήσουν δεν το κοινοποιούν και δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη. Είμαστε εδώ για να πούμε στις γυναίκες, ότι ο καρκίνος του μαστού δεν σημαίνει θάνατος. Υπάρχουν δομές μέσω των οποίων βοηθούνται καθώς και μέσω προγραμμάτων για την πρόληψη στον Δήμο Αγρινίου».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

pagkosmia-imera-kata-karkinou-mastou (1)

pagkosmia-imera-kata-karkinou-mastou (2)

pagkosmia-imera-kata-karkinou-mastou (3)

pagkosmia-imera-kata-karkinou-mastou (4)


Πηγή