ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Έτοιμοι για τον διαγωνισμό Chem-E-Car η επιστημονική ομάδα του “Zeus”

Στην τελική ευθεία για το διεθνή διαγωνισμό Chem-E-Car, που θα διεξαχθεί στο Pittsburg των ΗΠΑ την περίοδο 26-29 Οκτωβρίου 2018, βρίσκονται 50 ομάδες από όλο τον κόσμο. Φέτος, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 6 φοιτητές του Γ’ έτους του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλη Καζάκο, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, Νάσο Μπαλαχτσή, Γιώργο Μπαμπούνη, Ανδρέα Τζιώλα και Μάρα Χαβάνη, τους οποίους είχε παρουσιάσει το tempo24.news.

Ο διαγωνισμός Chem-E-Car, διεξάγεται στο πλαίσιο του Annual AIChE Student Conference 2018 και καλεί φοιτητές Χημικής Μηχανικής να διαγωνιστούν στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου που θα φέρει φορτίο συγκεκριμένου βάρους σε συγκεκριμένη απόσταση. Μέσω της διαδικασίας αυτής δίνεται η δυνατότητα σε μελλοντικούς χημικούς μηχανικούς να εφαρμόσουν αρχές Χημικής Μηχανικής με δημιουργικό τρόπο σε ομαδικό περιβάλλον – όπως ακριβώς θα κάνουν και στον «πραγματικό κόσμο».

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κατασκεύασαν το Chem-E-Car, το οποίο ονόμασαν «Zeus», αποδίδοντας στο ακέραιο την αστραπή του Δία με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. ,

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Τμήματος Χημικών Μηχανικών μπορείτε να αναζητήσετε στο Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο (newsletter) του Τμήματος στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.chemeng.upatras.gr/el/announces/7065


Πηγή