Πάτρα: Αναβάλλονται επεμβάσεις λόγω έλλειψης υλικών στον “Άγιο Ανδρέα”- Τι λέει στο thebest o Νίκο […]

Χειρουργεία αναβάλλονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» λόγω… έλλειψης υλικών! Το πρόβλημα βγήκε στη επιφάνεια πριν λίγες μέρες μέσα από ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου, Νίκος Μακρής εξήγησε ότι «υπάρχουν αναβολές στα χειρουργεία εξαιτίας έλλειψης υλικών η οποία προέκυψε από την καθυστέρηση της χρηματοδότησης από τα υπουργεία Υγείας και οικονομικών.

Κάθε χρόνο αυτό το θέμα λύνεται τον Σεπτέμβριο όμως αυτή τη φορά είμαστε λίγο πριν τον Νοέμβριο και η κρατική ενίσχυση δεν έχει δοθεί στο νοσοκομείο».

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι ανέφεραν:

"Μιλάμε για τις μεγάλες ελλείψεις υλικών.

Ελλείψεις στα Ορθοπεδικά Υλικά, στα Χειρουργικά και στα Αντιδραστήρια που επί αρκετές ημέρες δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παραγγελία. Ελλείψεις που είναι απόρροια των ελλιπών πιστώσεων, αλλά και του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Δ.Σ όπως προαναφέρουμε. Ελλείψεις που έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία μας σε καίριους τομείς, στις χειρουργικές επεμβάσεις που αναβάλλονται και δεν μπορούν να γίνουν αλλά και σε μια σειρά άλλων εξετάσεων.

Ελλιπείς πιστώσεις και "στεγνωμένοι κωδικοί", που δυστυχώς επιβεβαιώνουν το δίκαιο του αιτήματός μας, για την αύξηση του προϋπολογισμού μας κατά 40% τουλάχιστον και που εκθέτουν βεβαίως τον συγκεντρωτικό Διοικητή για τις εκάστοτε σχετικές ψευδείς ωραιοποιήσεις του.

Το έλλειμμα των πιστώσεων και κατ΄ επέκταση το έλλειμμα υλικών, που έχει σηματοδοτήσει ήδη την αναστολή της λειτουργίας μας, όπως προαναφέρουμε και η μη ανταπόκρισή τους στο πάγιο και κατ΄ επανάληψιν αίτημά μας για αύξηση του προϋπολογισμού, την επαναφορά του στην προ σεισμού περίοδο, είναι ζητήματα σοβαρά και θα ενταχθούν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Κινητοποιήσεις που θα έχουν ως αποδέκτη και την 6η Υ.Πε, η οποία στην πρόσφατη ελάχιστη χρηματοδότηση που είχε από το Υπουργείο, εξαίρεσε εντελώς το Γ.Ν Πατρών".


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία