Πάτρα: Αναζητείται λύση για τα Ταμπάχανα – Εξετάζεται και κυκλικός κόμβος

Ανοικτό αφήνουν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την κατασκευή κυκλικού κόμβου (roundabout) στα Ταμπάχανα της Πάτρας, ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα κυκλοφοριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μετά τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής. Ήδη στην Περιφέρεια έχουν τα στοιχεία από την κυκλοφορία των οχημάτων και αναμένεται να προχωρήσουν σε κάποιες ρυθμίσεις των φωτεινών σηματοδοτών, στην ευρύτερη περιοχή.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στα Ταμπάχανα θα προσδιοριστούν από μελέτη, που θα αποτυπώνει τη νέα κυκλοφοριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και θα προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή της. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται και η δημιουργία κυκλικού κόμβου.

Πάντως από τον Δήμο Πατρέων, θεωρούν ότι ο κυκλικός κόμβος είναι η καλύτερη λύση. Μάλιστα, εκτιμούν ότι θα έχει ελάχιστα μικρότερη περίμετρο από τον κόμβο του Κούκου στην Πατρών-Κλάους.

Ο Δήμος, πάντως, καλείται να υποδείξει λύσεις που αφορούν μονοδρομήσεις και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς η Μικρή Περιμετρική ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για να έρθουν στην επιφάνεια χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα της Άνω Πόλης και της σύνδεσης περιοχών του Ανατολικού Διαμερίσματος με το κέντρο.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία