ΠΑΤΡΑ: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, θα απολογηθούν σήμερα 25 Οκτωβρίου, τα άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή, Μπακάρι Χέντερσον στο Λαγανά Ζακύνθου, το καλοκαίρι του 2017.

Η δίκη αναμένεται θα διεξαχθεί κανονικά κατ εξαίρεση, παρά το γεγονός πως για σήμερα έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Τη Δευτέρα στο Δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης. Επρόκειτο για πρόσωπα, που έχουν συγγενική, φιλική, επαγγελματική ακόμα και πνευματική σχέση με τους κατηγορούμενους, που ταξίδεψαν στην Πάτρα για να βρεθούν στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι Ιερωμένος, ήρθε από το Βελιγράδι για να καταθέσει, ως μάρτυρας υπέρ νεαρού κατηγορούμενου, αναφερόμενος στον χαρακτήρα και την κοινωνική προσφορά του νεαρού στην ενορία του.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν και οι δύο γονείς ενός από τους νεαρούς που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς και η εξαδέλφη του Σέρβου που αρχικά χτύπησε τον Αμερικανό και δέχθηκε στη συνέχεια ένα μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι.

Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση, ήταν η κατάθεση του προπονητή, δύο ακόμα κατηγορουμένων που είναι ποδοσφαιριστές σε ομάδα νέων της Σερβίας, καθώς και του διευθυντή του σχολείου απ' όπου αποφοίτησαν.

Ολοι οι μάρτυρες υπεράσπισης, δήλωσαν πως ξαφνιάστηκαν από το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι νέοι, είναι σήμερα κατηγορούμενοι για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχουν διαπράξει έναν φόνο.

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής στην οποία είναι προφυλακισμένος ένας από τους Σέρβους κατηγορούμενους. Η ίδια περιέγραψε ένα νέο πολύ ευαίσθητο νέο που παρακολουθεί μαθήματα διαχείρισης θυμού και που έμαθε μέσα σε έναν χρόνο να μιλάει Ελληνικά.

Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος, θα γίνει η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την έκδοση απόφασης.


Πηγή