Πάτρα: Αθώα η διευθύντρια του οίκου ευγηρίας για το θάνατο του τρόφιμου

Αθώα έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων την διευθύντρια- ιδιοκτήτρια οίκου ευγηρίας στην Πάτρα η οποία κάθισε στο εδώλιο μετά τον θάνατο τροφίμου το 2011. Ο τρόφιμος που μάλιστα ίχε νοσηλευτεί λόγω προβλημάτων με το αλκοόλ βρισκόταν στον οίκο ευγηρίας μετά από απόφαση της οικογένειας του.

Την μοιραία εκείνη ημέρα της 9ης Αυγούστου 2011, ενώ στις 21:00 βρισκόταν στο δωμάτιο του… στις 21:15 είχε εξαφανιστεί.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι οικείοι του που βρίσκονταν στην Άνω χώρα Ναυπακτίας και άρχισαν να γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του στην γύρω περιοχή. Βρέθηκε την επόμενη ημέρα, 24 ώρες μετά, χωρίς τα παπούτσια του και δαρμένος. Ήταν νεκρός. Βρισκόταν σε ένα λόφο ενάμισι χιλιόμετρο μακριά καθώς είχε περιπλανηθεί.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που έκανε την νεκροψία- νεκροτομή στον άνδρα κατέθεσε ότι ο θάνατος του οφειλόταν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου καθώς οι αρτηρίες του ήταν φραγμένες κατά 75%.

Τα θέματα που προέκυψαν ήταν αν υπήρχε αντικειμενική ευθύνη που έφυγε από έναν περιφραγμένο χώρο ο τρόφιμος αλλά και το αν ο θάνατος από έμφραγμα του μυοκαρδίου θα συνέβαινε ανεξάρτητα από το αν είχε φύγει ή αν βρισκόταν στο κρεβάτι του.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Παπαναστασόπουλος

"Η κατηγορούμενη, διευθύντρια και ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Θέλω να πιστεύω ότι το δικαστήριο ορθοτόμησε υπό την έννοια ότι από την μία οι οίκοι ευγηρίας δεν είναι καταστήματα φύλαξης- φυλακές που στερούν την διακίνηση των τροφίμων.

Από την άλλη το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο θάνατος από έμφραγμα του μυοκαρδίου δεν βρίσκεται σε αιτιώδη σύνδεσμο με την οποία– αν υπήρξε- αμέλεια στην φύλαξη του τροφίμου.

Η απόφαση οδήγησε σε δικαίωστης κατηγορουμένης η οποία ταλαιπωρήθηκε από το 2011 μέχρι σήμερα" δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Παπαναστασόπουλος που ανέλαβε την υπεράσπιση της διευθύντριας του οίκου ευγηρίας.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία