Πάτρα: Για ψήφιση το νομοσχέδιο υποπαραχώρησης του λιμανιού μέχρι τις 20 Νοεμβρίου

«Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για την αναρρύθμιση και τον ανακαθορισμό των διατάξεων της ΚΥΑ», δήλωσε χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ στις ναυτιλιακές δραστηριότητες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο θέμα των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων στα άλλα λιμάνια (εκτός του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης), δηλαδή σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Βόλο, Ελευσίνα, Λαύριο, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα Ραφήνα κ.ά,. δήλωσε ότι το υπουργείο έχει καταθέσει νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί μεταξύ 15 και 20 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Κουβέλης ανέπτυξε το σταθερό πολιτικό του ενδιαφέρον για τη στήριξη και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα που υπάρχει αναφορικά με την εφαρμογή και υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO (σ.σ.: όσον αφορά το Master Plan του λιμανιού) αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την ακτοπλοΐα.
«Μπορεί ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να βλέπω προς τη θάλασσα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν έχω στραμμένη την πλάτη στην ενδοχώρα και στον ευρύτερο Πειραιά», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι είναι ανοικτός σε συνεργασίες γύρω από την «εργατικότητα», όπως εκφράζεται από το Επιμελητήριο.
Για το master plan του ΟΛΠ ο υπουργός είπε ότι μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος από μία εξελισσόμενη συζήτηση προσθέτοντας ότι η διαδικασία για το θέμα είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Αναφερόμενος στις σχολές μαθητείας επαγγελμάτων της ναυπηγοεπισκευής, είπε ότι το υπουργείο είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τη λειτουργία σχολών με έμφαση και κατά προτεραιότητα στους μηχανικούς και σε ειδικότητες αυτών.
«Η εκπαίδευση για μένα αποτελεί βασικό στοιχείο. Έτσι, ενισχύουμε τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, με περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό και περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα στο 2018, ενώ θα εγκαινιαστεί και η ΑΕΝ Καλύμνου» τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ανέφερε ότι έχει λειτουργήσει πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα σε όποιες νησιωτικές περιοχές έχει εφαρμοστεί. «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα επεκταθεί, θα εφαρμοσθεί καθολικά, καθώς αποτελεί κυβερνητική απόφαση» δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    24 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα