Πάτρα: Οι αστυνομικοί τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τον προστάτη τους, Άγιο Αρτέμιο, τίμησαν το πρωί του Σαββάτου οι αστυνομικοί της Πάτρας, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, παρουσία των αρχών της περιοχής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της ελληνικής πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας».

Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν σήμερα (20-10-2018) το πρωί, δοξολογίες στους Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, όπου παραβρέθηκαν οι πολιτικές, δικαστικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές Αρχές, οι τοπικοί φορείς, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι απόστρατοι του Σώματος, εν ενεργεία αστυνομικοί με μέλη των οικογενειών τους και πολίτες.

Ειδικότερα, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί, Δισαρχιερατική δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Κερνίτσης, κ. Χρύσανθου, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών.

Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, αναγνώστηκε εντός του Ιερού Ναού, από τον Αστυνόμο Α΄ Χαράλαμπο ΣΦΕΤΣΟ, του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, έναντι της Ιεράς Μονής Γηροκομείου, ενώ στις 18 και 19 Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιηθεί κοινωφελείς δράσεις, όπως εθελοντική αιμοδοσία και ενημέρωση – εγγραφή αστυνομικών ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Επισημαίνεται, ότι κατά το φετινό εορτασμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ υποδέχτηκε κατά τις εκδηλώσεις τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης, κ. Χρύσανθο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόριο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Ανδρέα ΡΙΖΟΥΛΗ, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο ΣΠΑΡΤΙΝΟ, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Ανδρέα ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τον βουλευτή Αχαΐας κ. Νικόλαο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, την Πρόεδρο Εφετών Πατρών κα. Στεφανία ΚΑΡΑΤΖΑ, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών κ. Γεώργιο ΣΚΛΗΡΗ, τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Πατρών, κ. Αντώνιο ΑΛΑΠΑΝΤΑ, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κ. Γεώργιο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Υποστράτηγο ε.α κ. Δημήτριο ΔΡΙΒΗΛΑ, τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο ΠΕΛΕΤΙΔΗ, το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, κ. Χρήστο ΝΙΚΟΛΑΟΥ, τον εκπρόσωπο του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Πατρών, Ταγματάρχη Κωνσταντίνο ΔΑΣΚΑΛΟΥ, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Άγγελο ΤΣΙΓΚΡΗ, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ, τους Επίτιμους Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς Διευθυντές, Αντιστράτηγους ε.α. Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ, Θεόδωρο ΡΕΓΚΛΗ και Νικόλαο ΙΩΑΝΝΙΔΗ, τον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Αθανάσιο ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ, πολιτευτές του Νομού Αχαΐας, τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, κ. Χαρίλαο ΖΑΝΝΙΔΗ, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», κ. Θεόδωρο ΣΕΡΕΜΕΤΗ, την εκπρόσωπο της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ κα. Κλεονίκη ΤΣΙΜΑ, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιο ΡΩΡΟ, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, κ. ΣΚΕΝΤΖΟ Παναγιώτη, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, κ. Ανδρέα ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων, κ. ΔΟΥΡΟ, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, κ. Αθανάσιο ΖΟΥΠΑ, τον Διοικητή της 4951 ΠΜ, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Ιωάννη ΠΕΤΡΟΥΤΣΟ, τον Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχο Σπυρίδων ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ, τον εκπρόσωπο της 116 Π.Μ. Σμήναρχο Κωνσταντίνο ΑΛΕΞΙΟΥ, τον κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών, Πλοίαρχο Δρόσος ΡΕΙΖΗΣ και τον εκπρόσωπο της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Πλωτάρχη Γεώργιο ΚΑΡΑΒΑ.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής αστυνομίας και Πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας, κ. Κωνσταντίνος ΒΟΡΓΙΑΣ, η εκπρόσωπος του προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς», Αντιστράτηγος ε.α. Ευσταθία ΓΙΑΝΝΙΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφάλειας Αιγιαλείας, «ο Άγιος Λεόντιος», κ. Αναστάσιος ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Υπαστυνόμος Α΄ Σταύρος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Ανδρέας ΠΛΕΣΣΙΑΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κ. Νικόλαος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, αξιωματικοί Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Οργανισμών, Συλλόγων, Σωματείων, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί, πολιτικοί υπάλληλοι και πολίτες.

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας και την εορτή του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα με πίστη και ευλάβεια τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα και Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιου Αρτεμίου και ταυτόχρονα εορτάζουμε την Ημέρα της Αστυνομίας.

Με τη θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής, η πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία για την προσφορά της στην κοινωνία και στην πατρίδα.

Δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό ότι προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο Άγιος Αρτέμιος. Ο Άγιος Αρτέμιος εργάστηκε στις μέρες του όπως γνωρίζουμε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών και μαρτύρησε για τις ιδέες και τις αξίες του.

Αποτελεί πρότυπο για κάθε αστυνομικό και οφείλουμε πιστοί στο καθήκον μας να τον έχουμε πάντα πρότυπο στη ζωή μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα ενάντια στο έγκλημα, έχοντας στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας.

Εύχομαι στο προσωπικό της Ελληνικής αστυνομίας και σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά με υγεία προσωπική και οικογενειακή».


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία