Πάτρα: Καταγγελία για τρεις απόλύσεις στο Κωνσταντοπούλειο

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας αναφέρει:
Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στο χώρο της ιδιωτικής υγείας-πρόνοιας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και της πόλης την διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών η οποία προχώρησε σήμερα σε τρεις απολύσεις συναδέλφων οι οποίοι δεν δέχτηκαν να μειωθεί ο μισθός τους!
Όλο το προηγούμενο διάστημα όλοι οι εργαζόμενοι του Ευγηρείου δεχόντουσαν συνεχείς πιέσεις από την εργοδοσία και την πλειοψηφία του επιχειρησιακού τους σωματείου για μειώσεις μισθών επικαλούμενη την άσχημη οικονομική κατάσταση του ιδρύματος.
Η διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου δεν περίμενε καν την έκβαση της τριμερής συνάντησης με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου η οποία είχε ζητηθεί μετά από παρέμβαση του Κλαδικού μας Σωματείου, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Δημάρχου Πατρέων με την διοίκηση του Ιδρύματος, για να απαιτηθεί η πλήρης χρηματοδότηση όλων των ιδρυμάτων πρόνοιας της περιοχής μας και να εξασφαλιστούν έτσι και οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτά. Το ίδιο έγινε και στην συνάντηση που είχαμε με τον κ. Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΕΥΓΗΡΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους του ιδρύματος να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για: • Τις πράξεις και τα λόγια των «φιλάνθρωπων» της διοίκησης του ιδρύματος που θέλουν να ζούμε με ψίχουλα όχι με αξιοπρέπεια. • Τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ντόπιων εκφραστών τους που από την μία λένε τάχα ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια και από την άλλη εφαρμόζουν κατά γράμμα όλους τους μνημονιακούς νόμους διαλύοντας έτσι κάθε εργασιακό δικαίωμα. • Τους «συνδικαλιστές» που με την στάση τους όχι μόνο δεν απέτρεψαν την επίθεση της εργοδοσίας αλλά της έστρωσαν και κόκκινο χαλί για να προχωρήσει με τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις συναδέλφων.
Καλούμε τους συναδέλφους του ευγηρείου να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από το κλαδικό τους σωματείο, και να διεκδικήσουν τις ακυρώσεις όλων των απολύσεων και την πλήρη αποκατάσταση του μισθού τους.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα