Πάτρα: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον φόνο του Μπακάρι Χέντερσον. Τι πρότεινε προς το δικαστήριο

Την ενοχή και των εννέα κατηγορουμένων, αλλά με διαφορετικό βαθμό και ρόλο συμμετοχής, για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, στον Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017, πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας.
Επιπροσθέτως, ζήτησε να ασκηθούν και διώξεις και κατά του ιδιοκτήτη του μπαρ, όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο καθώς και εναντίον ενός ακόμα μπάρμαν.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι έξι εκ των εννέα κατηγορουμένων (πέντε Σέρβοι και ένας Αγγλοβόσνιος), για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία.
Για τον Έλληνα μπάρμαν, ο εισαγγελέας, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για απλή συνέργεια και για δύο ακόμα Σέρβους, για απλές σωματικές βλάβες, από τις οποίες δεν προέκυψε ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα.
Επιπλέον, ο εισαγγελέας, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις και εναντίον του ιδιοκτήτη του μπαρ, για απλή συνέργεια, παράνομη οπλοκατοχή και ψευδορκία και για έναν ακόμα μπάρμαν του καταστήματος, για παράνομη οπλοκατοχή και ψευδορκία.
Αναφορικά με το κίνητρο της ανθρωποκτονίας του Αμερικανού τουρίστα, ο εισαγγελέας απέρριψε φιλετικές ή εθνικές διαφορές και απέδωσε το έγκλημα σε καθαρά αντικοινωνική συμπεριφορά, εκ μέρους των κατηγορουμένων, σε «χουλιγκανισμό» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σ. Παπανδρέου


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα