Πάτρα: Κι όμως αυτό το νεοκλασικό σώθηκε- Από επικίνδυνο ετοιμόρροπο μετατράπηκε σε… κούκλα- ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ και ΤΩΡ […]

Στην τελική φάση της πλήρους ανακαίνισής του βρίσκεται ένα από τα πλέον επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα κτίρια του κέντρου της Πάτρας κομμάτια του οποίου μάλιστα πέρυσι τον Απρίλιο είχαν αποκολληθεί λόγω σεισμού απειλώντας περαστικούς αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο νεοκλασικό οίκημα, των αρχών του 20ου αιώνα, βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Ζαΐμη και αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των πεζών αλλά και όσων οδηγών παρκάρουν τα οχήματά τους επί της Κορίνθου κάτω από το συγκεκριμένο κτίριο.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το νεοκλασικό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή με τους ιδιοκτήτες του να αποφασίζουν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις ανακαίνισής τους μετά από τον σεισμό της 5ης Απριλίου του 2017.

Τότε πέτρες και σοβάδες από το κτίριο είχαν πέσει στο δρόμο σε απόσταση αναπνοής από τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν από κάτω ενώ από καθαρή τύχη δεν είχε τραυματιστεί κάποιος από τους περαστικούς.

Προφανώς θορυβημένοι από αυτό το γεγονός, και καλώς έπραξαν, οι ιδιοκτήτες πήραν τα μέτρα τους κι εδώ και αρκετό καιρό, αφού προηγήθηκε περίοδος μελετών, έχουν ξεκινήσεις οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου το οποίο παραμένει αναξιοποίητο από χρόνια.

"Γκρεμίζουν" τα νεοκλασικά της Πάτρας – Ξενάγηση σε μια άλλη εποχή, τα στολίδια της οποίας εκπέμπουν SOS

Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε η πρόσοψή του και η διαφορά που παρατηρείται είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Από ένα ετοιμόρροπο και άσχημο κτίριο μετατράπηκε, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από τις φωτογραφίες του thebest.gr, σε πραγματική «κούκλα» στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    24 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία